UncageX Blog

Auto-terapie, Autocunoaștere, Echilibrul Emoțional. Cum poți începe simplu acum

 

În ultimii ani numărul de oameni care se adresează la psihologi și terapeuți a crescut considerabil. Faptul că oamenii înțeleg valoarea ajutorului profesionist bucură, dar astăzi voi împărți una dintre cele mai puternice practici despre care mai puțin se știe dar care are un efect enorm pentru menținerea unei stări psiho-emoționale stabile și chiar restabilire. 

Metoda care și-a dovedit eficienta fiind folosită pentru sute de ani - descoperă cum poți sa începi acum jurnalul personal. Acesta este disponibil pentru oricine și te va ajuta liberezi de anxietate și depresie, să atingi scopurile, să te conectezi mai bine cu sine și cu Dumnezeu. 

Vezi mai jos de ce este atât de eficient și cum să începi acum

 

Jurnalul personal cred că este cea mai subestimată practică care cred că poate face minuni, mai ales dacă se urmează o structură specifică. 

Jurnalul personal nu este o formă de a scrie secretele pentru adolescenți. Așa eu credeam înainte. Majoritatea oamenilor de succes (nu doar financiar dar si personal) duc o formă a jurnalului pentru a se descoperi pe sine și a pune gândurile și emoțiile pe hârtie (afirmații, recunoștinței, 5min jurnal, puncte cheie etc). 

Sa dovedit oamenii care duc un jurnal sunt mai fericiți. De ce?

Nenumărate personalități de succes și geniale precum Winston Churchill sau Leonardo DaVinci au avut un secret comun pentru a rămâne calmi și fericiți în timp ce duceau vieți care au schimbat lumea. Da, este Jurnalul Personal.

Popularul antreprenor, investitor și autor Tim Ferriss jură pe obiceiul său de a scrie jurnal ca parte a temeiului succesului său, la fel și antreprenorul și podcasterul Pat Flynn. Guru de fitness precum Ben Greenfield promovează, de asemenea, folosirea jurnalelor personale zilnice pentru a le duce acolo unde sunt.

 

Deci, cum de o practică atât de simplă poate avea un impact atât de mare asupra bunăstării, fericirii și succesului general al oamenilor care o fac?

1. Ei știu ce vor (și cum să ajungă acolo)

Indiferent de metoda de jurnal pe care alegi (folosind-o pentru a procesa emoțiile, puncte cheie pentru a-ți planifica viața și munca sau chiar să scrii aleatoriu despre orice îți trece prin minte), adevărul este că toate îți oferă o oportunitate unică, neprețuită: Reflecție de sine.

Prin urmare, adesea cei care mențin un jurul personal în care scriu despre viața lor încep să observe modele utile:

  • „Se pare că atunci când scriu că am băut cafea, în dimineața următoare, de obicei mă simt anxioasă – poate că ar trebui să mă străduiesc să renunț.”
  • „De fiecare dată când mă întâlnesc cu prietena mea Ioana, scriu cât de trist și descurajat mă simt – ar putea fi mai bine să încep să ies mai mult cu oameni care mă inspiră și mă înalță.”
  • „Când a fost ultima dată când am făcut mișcare? acum 2 săptămâni? Asta explică de ce nivelurile mele de energie au scăzut – să revenim la asta!”

Din acest loc de înțelepciune profundă, ei își pot stabili obiective care să aibă sens pentru ei.

Și pentru că de obicei scriu despre (sau chiar urmăresc) progresul lor, adesea ajung să atingă obiectivele propuse.

 

2. Spre deosebire de majoritatea oamenilor, ei știu cine sunt (cu adevărat).

Poate chiar mai important decât să știi ce vrei, jurnalul îți oferă posibilitatea de a ști cine ești.

Făcându-și timp în fiecare zi să se oprească și să-și observe lumea interioară, oamenii care își notează în jurnal în fiecare zi pot vedea detalii despre ei înșiși pe care cei mai mulți dintre noi par să le lipsească: ce îi întristează și ce îi face să râdă; suișurile și coborâșurile lor și sinele lor trecut și cum s-au schimbat speranțele și visele lor de acum câteva luni.

Actul de a scrie și de a te gândi la viața ta este un exercițiu de mindfulness și s-a dovedit că mindfulness îți îmbunătățește abilitățile creierului, permițându-ți, prin urmare, să te înțelegi mai bine.

Și apoi, acționează pentru a-ți face viața mai fericită.

3. Ei își păstrează emisfera dreapta a creierului în formă

Într-o lume plină de zgomot, rutine automate și sarcini plictisitoare, poate fi o provocare pentru noi să avem o șansă să ne exersăm emisfera dreaptă a creierului- partea care este responsabilă de creativitate, autoexprimare și imaginație - care este esențială dacă vrem să trăim. o viață fericită și echilibrată.

Deci, cum de asta are vreo legătură cu jurnalul?

În primul rând, când îți faci un jurnal – chiar dacă scrii pur și simplu despre ziua ta – îți angajezi emisfera stângă. Când emisfera stângă este ocupată, emisfera dreaptă este capabilă să se trezească și să fantezeze, să simtă și să viseze.

Dar există mai mult: oamenii care scriu un jurnal în fiecare zi o fac adesea într-un mod creativ.

Fie că este vorba de desen sau de mâzgălit, de visat la viitor, de planificare sau chiar de scris ficțiune, ei își permit sinelui creativ să prindă viață și, prin urmare, învață cum să-și aducă creativitatea în viața de zi cu zi, în relațiile și în alegerile lor importante.

4. Ei nu se simt niciodată singuri (și le place să fie singuri)

Când îți vizitezi jurnalul în fiecare zi, acesta devine refugiul tău sigur.

Acesta devine prietenul tău.

Un prieten care nu judecă și care este mereu acolo pentru a asculta.

Un prieten care îți reflectă cuvintele și gândurile înapoi la tine și care te ajută să înțelegi viața în ritmul tău.

Un prieten care este mereu dornic să păstreze spațiu pentru confesiunile tale, pentru lacrimile tale, pentru ideile tale strălucitoare, pentru cele mai sălbatice gânduri, pentru... adevăratul tău sine.

Oamenii care scriu un jurnal în fiecare zi fac această relație mai puternică. La fel ca și când au o întâlnire cu un prieten bun, ei așteaptă cu nerăbdare acel timp sacru de a crea, de a se aerisi, de a visa - și adesea de învățare spirituală profundă.

Când petreci acel timp liniștit cu jurnalul tău în fiecare zi, nu numai că ai cel mai bun prieten pe viață, ci și reînveți cum să devii prieten cu tine însuți.

Și acesta este primul pas către o fericire adevărată și de lungă durată. 

5. Ei nu fac greșeli (în schimb, învață lecții)

De câte ori te-ai dezamăgit săptămâna trecută? De câte ori ți-ai întrerupt noua dietă, ai ales Netflix în loc să lucrezi la proiecte captivante?

Pentru oamenii care scriu în jurnal în fiecare zi, nu contează. Nu contează pentru că ei știu că mâine va fi încă o zi. Au făcut o greșeală, au plâns din cauza asta, dar apoi au trecut să-și observe emoțiile și să creeze soluții. Și pe măsură ce a venit noua zi, au început din nou.

Ei citesc ceea ce au scris înainte cu o pereche de ochi proaspeți și înțeleg cum să învețe din asta. Apoi enumera cât de recunoscători se simt pentru toate lucrurile bune care fac ca toate provocările să pară inofensive. Și, în cele din urmă, își scriu noile intenții incitante pentru noua zi, stabilindu-și noi obiective care îi fac și mai entuziasmați decât cele de ieri.

Și dacă eșuează din nou... nu contează. Pentru că adevărata plăcere este să devii din ce în ce mai bun în fiecare zi, pas câte un pas.

6. Ei sunt stăpânii propriilor lor gânduri

Ai avut o idee grozavă care ar putea schimba lumea? Scrie pe hartie.

Te-ai prins ascunzindu-te de adevărata ta putere pe baza cuvintelor de judecată ale altcuiva? Scrie o notă și decide să acționezi diferit data viitoare.

Vrei să te simți împuternicit, plin de energie și motivat mâine dimineață, când te trezești? Scrie pe jurnalul tău. Fa-l real. Spune-i creierului tău că se poate întâmpla. Însușește-ți gândurile și transformă gândurile în acțiuni.

Iată ceea ce fac cei care scriu jurnalul în fiecare zi: schimbă lumea din jurul lor pur şi simplu realizând puterea lor de a-şi influenţa propria realitate.

În primul rând, observă-ți gândurile. Apoi, învață cum să-ți îmblânzești mintea și să o folosești pentru a crește.

Următorul pas, te vei trezi că schimbi lumea. Nu numai că vei fi fericit, dar vei aduce și fericire tuturor celor din jurul tău.

 

Încă nu ești sigur dacă scrierea jurnalului este pentru tine?

Când începi să faci din jurnal un obicei zilnic, vei vedea că viața ta se schimbă în toate domeniile.

Un jurnal este ca un centru de comandă al vieții tale - ține totul împreună și, prin urmare, creează armonie și claritate.

Am înțeles, poate părea descurajant să încep. Cu toate acestea, există o modalitate care te asigura că nu dai greș înainte de a începe:

Începe simplu.

Nu te copleși. Începeți prin a nota câteva gânduri timp de 5 minute pe zi. Pe măsură ce trece timpul, vei simți că creierul tău începe să se deblocheze și, fără nicio presiune, practica va veni natural și fără efort.

În câteva săptămâni, întreaga ta viață s-ar putea transforma complet.

 

Pași pentru a ține un jurnal personal cu care poți să începi acum

1-Alege-ți jurnalul

Poate fi un caiet, o carte goală, o aplicație specială pentru mobil care vă permite să păstrați cu ușurință un jurnal personal sau un fișier din procesorul de text al computerului.

Fie că alegi un caiet fizic sau virtual pentru a captura experiențele zilnice, gândurile și sentimentele, ambele opțiuni sunt un instrument bun pentru a gestiona mai bine viața emoțională.

2-Crează o rutină

Scrierea unui jurnal personal reprezintă un timp, un spațiu pe care îl vei dedica pentru tine, 

Poți alege o anumită oră a zilei pentru a desfășura această activitate, de exemplu, când ajungi acasă de la serviciu sau înainte de a merge la culcare, sau poți, de asemenea, să porți întotdeauna jurnalul cu tine pentru a scrie atunci când dorești, într-o bibliotecă sau într-o cafenea, de exemplu.

3-Scrie în fiecare zi

Încearcă să scrii zilnic, chiar dacă sunt doar câteva rânduri. Dacă nu ești sigur ce să scrii, aici câteva întrebări care o sa te ajute sa te exprimi în scris:

  •  Ce am realizat astăzi?
  •  Am invatat?
  •  Ce probleme au apărut?
  •  Cum m-am simțit în legătură cu aceste probleme?
  •  Cum le pot rezolva?
  •  Care sunt proiectele mele?

Cu toate ca toate formele jurnalului personal sunt super eficiente pentru a te cunoaște mai bine și a crea un echilibru emoțional, unele sunt mai aprofundate în un anumit aspect al sinelui decât altele. 

Cu anii am încercat toate formele pe care am găsit urmărind beneficiile acestora. Cu timpul am adăugat o serie de întrebări și secvențe pe care am descoperit studiind oamenii și lucrând cu o gamă largă de terapii în proiectul UncageX cu scopul de a lucra la obiective adiționale. Pană la urma am creat un jurnal din 4 secvențe ce cuprinde:

1. Echilibrul psiho-emoțional 

2. Atragerea și Atingerea scopurilor  

3. Conexiunea cu Divinul 

4. Vindecarea și Degajarea blocajelor/limitelor interioare

Descoperă acest format pe care l-am numit Jurnalul Evoluție, pe care poți să-l începi gratuit chiar acum:

Jurnalul Evoluție 

Dacă nu știi care metode de dezvoltare personală și spirituală din cele pe care le oferim (meditație, respirație, terapie în mișcare, practici live, coaching, jurnal personal etc) este mai efectivă pentru tine acum, poți rezerva o consultație gratuită - vezi mai jos...

 

ARTICOLE RELEVANTE

 

Cum să nu mai fii prizonierul minții tale / egoului 

De ce scopul atins nu a adus satisfacție?  Ce anume cauți și nu poți găsi.

CUM SĂ ȘTII CĂ AI FRICI? 

CEA MAI VALOROASĂ ABILITATE DUPĂ 30  O lecție profundă pe care am înțeles-o în profunzime doar în 2022

DE CE NU GĂSEȘTI OAMENII CU CARE REZONEZI - cum să-ți găsești ‘gașca’

PATRU MOTIVE PENTRU CARE NU AI FOST IERTAT și CUM SĂ REPARI RELAȚIILE RĂNITE

De ce trebuie să te oprești să ajuți neîntrebat acum!  și cum sa faci altfel

ÎNVĂȚĂTURILE PENTRU O VIAȚĂ ÎMPLINITĂ DE LA GURDJIEFF

Rușinea - Constructivă sau Distructivă? 

Ce este BĂRBĂȚIA ȘI CURAJUL cu adevărat? 

Motivele pentru a rămâne în viață - pentru momentele adânci de depresie, anxietate sau gânduri suicidale.

Cearta și Discuțiile Argumentative în Relație 

Compasiune Falsa - Când compasiunea este o amăgeală de sine

Viața 2.0 - Ce am descoperit după 33

Confuzia de după 30 - Cele mai importante lecții conștientizate 

De ce te reîntorci la vechi după ce am făcut o schimbare importantă?

Egoul și Adevăratul Sine - Ghidul complet pentru descoperire

Anatomia Schimbării: 5 Pași peste  Peretele Fricii 

DE CE COMPASIUNEA ESTE FALSĂ. Cum să știi ce este adevărata compasiune

O Privire de Partea Cealaltă de 'Moarte'

Ce Trebuie Să Știi Despre Doliu

"Un Mesaj de la Viață" care o sa te trezească

Cum să nu fii respins când ofer ajutor în relația personală?

10 supărări care ne spun că încă suntem copii în interior

Scala emoțiilor Abraham-Hicks

Cum să știi dacă ai devenit emoțional matur

Cum să oprești drama interioară

Ce Este Egoismul Sănătos și cel Nesănătos

Descoperă viața dincolo de frici și dezamăgire:

Schimbarea mult așteptată pe care o așteptai poate începe acum - ia o consultație gratuită să vezi dacă te putem ajuta!

👉Grupul de Facebook UncageX👈

Rezervează Consultația Gratuită