UncageX Blog

Ghidul Complet Despre Chakre

Cei care ați fost cu noi la sesiunile deschiderea chakrelor, care ați participat la experiențele spirituale pe care le conducem sau care ați studiat mai mult despre spiritualitate și înțelepciunile din Est, cunoașteți mai bine despre chakrele corpului. 

Aici doresc sa împart cu voi un poster cu informații despre chakre - locația, cum se exprimă blocajele sau activitatea când acestea funcționează bine. Totodată bolile care provin de la dezechilibrul chakrelor 

Poza puteți să luați direct de aici sau dacă aveți nevoie de poster - apasă pe secția de mai jos.

DESCARCĂ PDF CHAKRELE (imaginea de mai jos în PDF document)

 

 

 

Informație despre chakre (sursa Wikipedia )

Omul comunică cu mediul înconjurător prin intermediul chakrelor. Ele asigură un permanent schimb de energii subtile care au rolul de a mijloci comunicarea în orice situație. Din fiecare chakra radiază un anumit număr de canale energetice („nadi”) cunoscute în tradiția yoghină sub numele de petale sau spițe energetice. Clarvăzătorii susțin adeseori că văd chakrele ca niște focare de lumină subtilă distinct colorate care au un număr diferit de petale, care pornesc dintr-un punct central.

Chakrele sau centrele energetice principale sunt șapte la număr, sunt dispuse de-a lungul coloanei vertebrale (din creștetul capului până la baza coloanei vertebrale).

Deși conceptul este de o natură subtilă și nedovedită științific, autori contemporani sunt de acord cu existența lor. În general sunt descrise șapte chakre principale:

7 

Sahasrara (Sanscrităसहस्रार, Sahasrāra) Chakra coroanei (zona creștetului capului;glanda hipofiză)

Culoare: Albă sau Violetă

Cristal: cuarț clar și piatră de lună


Sahasrara este considerată a fi chakra purei conștiințe. Se spune că rolul ei este similar hipofizei, care secretă hormoni pentru comunicarea cu restul sistemului endocrin, și care se conectează cu sistemul central nervos prin Hipotalamus. Talamusul se crede că ar avea rolul principal în baza fiziologică a conștiinței. Simbolizată de o floare de lotus cu 1000 de petale, Sahasrara este localizată la coroana capului. Sahasrara este reprezentată de culoarea albă și ea implică probleme fiziologice ca înțelepciunea și moartea. Aspectul interior al Sahasrarei se crede că are legatură cu eliberarea de karma, acțiune fiziologică cu meditația, acțiune mentală cu conștiința universală și unitară, și acțiune emoțională cu existența.

6

Ajna (Sanscrităआज्ञा, Ājñā) Chakra frunții sau al treilea ochi (zona mijlocului frunții; glanda pineală)

Culoare: Violetă sau indigo

Cristal: ametist și lapis

Ajna (împreună cu Bindu, este de asemenea numită și "chakra celui de-al treilea ochi") este legată de glanda pineală, care ne poate informa de un model al previziunii chakrei. Glanda Epifiza este o glandă fotosensibilă care produce hormonul melatonin care controlează somnul și trezirea. Ajna este simbolizată de o floare de lotus cu 2 petale, și corespunde culorilor violet, indigo sau albastru închis. Principalele probleme ale Ajnei implică echilibrul părții superioare și inferioare și încrederea în ghidarea din interior. Aspectul intern al Ajnei este legat de accesul intuiției. Din punct de vedere mintal, Ajna e legată de Conștiința vizuală. Din punct de vedere emoțional, Ajna e legată de claritate la un nivel intuitiv.

(Notă: Unii oameni susțin că hipofiza și glanda pineală trebuie să fie schimbate în relația lor cu chakrele Coroanei și Sprâncenei, bazându-se pe descrierile din cartea lui Arthur Avalon în domeniul kundalini intitulată Serpent Power sau cercetarea empirică.

5

Vishuddha (Sanscrităविशुद्ध, Viśuddha) Chakra gâtului (zona gâtului)

Culoare: Turcoaz

Cristal: turcoaz și acvariu

Vishuddha (sau Vishuddhi) poate fi înțeleasă prin relatarea comunicației și creșterea prin expresie. Această chakra este paralela glandei tiroide, o glandă endocrină situată de asemenea în gât și care produce Tiroxină, responsabilă de creștere și maturizare. Este simbolizată printr-o floare de lotus cu 16 petale. Vishudda este caracteriză de culoarea albastru deschis și pal, sau turcoaz. Ea guvernează probleme ca expresivitatea de sine și comunicația. Din punct de vedere fiziologic, Vishuddha guvernează comunicația, emoțional guvernează independența, mental guvernează gândirea fluentă, și spiritual guvernează simțul securității. Dacă se prezintă niște afecțiuni ale gâtului, corzilor vocale sau cavității bucale atunci Vishudda este dezechilibrată

4

Anahata (Sanscrităअनाहत, Anāhata) Chakra inimii (zona inimii, glanda timus)

Culoare: Verde și roz

Cristal: malachit și cuarț roz

Anahata, sau Anahata-puri, sau padma-sundara este legată de timus, glanda endocrină localizată în coșul pieptului. Timusul este un element al sistemului imunitar, dar și al sistemului endocrin. Este baza maturizării celulelor T responsabile pentru vindecarea bolilor și poate fi afectată de Stress. Anahata este simbolizată printr-o floare de lotus cu 12 petale. (Vezi și bodhicitta). Anahata este legată de culorile verde sau roz. Problemele majore în care este implicată Anahata implică emoțiile complexe compasiunea, tandrețea, dragostea necondiționată, echilibrul spiritual, respingerea și starea de bine. Fiziologic, Anahata guvernează circulația, emoțional guvernează dragostea necondiționată pentru sine și celelalte ființe, mental guvernează pasiunea, și spiritual guvernează devotamentul.

3

Manipura (Sanscrităमणिपूर, Maṇipūra) Chakra plexului solar (zona buricului)

Culoare: Galben

Cristal: ochiul tigrului și citrin

Manipura sau manipuraka este legată de metabolism și de sistemul digestiv. Se crede că Manipura corespunde Insulelor lui Langerhans, care sunt grupuri de celule din pancreas, de asemenea din peretele exterior al glandelor suprarenale și cortexului adrenal. Acestea joacă un rol foarte important în digestie, conversiunea din aliment în energie pentru corp. Este simbolizată printr-o floare de lotus cu 10 petale. Culoarea care îi corespunde Manipurei este galben. Problemele majore guvernate de Manipura sunt chestiuni de putere personală, frică, anxietate, formarea unei opinii, introversiune, și tranziția din emoții de bază și simple la complexe. Din punct de vedere fiziologic, Manipura guvernează digestia, mental guvernează puterea personală, emoțional guvernează expansivitatea, și spiritual guvernează tot ce înseamnă creștere și dezvoltare.

2

Swadhisthana (Sanscrităस्वाधिष्ठान, Svādhiṣṭhāna) Chakra Sacrală (zona osului sacru; ovar/prostată)

Culoare: Portocaliu

Cristal: chihlimbar și carneol

Swadhisthana, Svadisthana sau adhishthana este localizată în zona sacrală (de unde și numele) și se crede că este legată de testicule sau ovare, glande care produc diverși hormoni sexuali implicați în funcția de reproducere. Se mai crede că Svadisthana este legată de sistemul genital și de glandele suprarenale. Chakra Sacrală este simbolizată printr-o floare de lotus cu 6 petale, și corespunde culorii portocaliu. Problemele majore legate de Svadisthana sunt relațiile, violența, dependențele, nevoile emoționale de bază, și plăcerea. Fiziologic, Svadisthana guvernează reproducerea, mental guvernează creativitatea, emoțional guvernează bucuria, și spiritual guvernează entuziasmul.

1




Muladhara (Sanscrităमूलाधार, Mūlādhāra) Chakra Rădăcină (zona perineului; ultimul os al coloanei vertebrale, coccis)

Culoare: Negru sau roșu

Cristal: jasp roșu și obsidian

Muladhara sau Chakra Radacină este legată de instinct, securitate, supraviețuire și de asemenea de potențialitate umană. Această Chakra este localizată în zona perinală, care este regiunea dintre organul genital și anus. Deși nu există niciun organ endocrin în acea zonă, se spune că se leagă de gonade și de măduva glandei suprarenale, care este responsabilă pentru răspunsul "luptă sau fugi", simptom care se activează când viața este pusă în pericol. Există un mușchi localizat în această regiune care controlează ejacularea la bărbați. O paralelă este dusă între spermatozoid și ovul, unde se află codul genetic și kundalini. Muladhara este simbolizată printr-o floare de lotus cu 4 petale și culoarea reprezentativă este roșu. Problemele majore implică sexualitatea, dorința și obsesia. Din punct de vedere fiziologic, Muladhara guvernează sexualitatea, mental guvernează stabilitatea, emoțional guvernează senzualitatea, și spiritual guvernează un simț al securității.

Woodroffe descrie de asemenea 7 chakre la cap (incluzând Ajna și Sahasrara) în alte texte indiene. Începând cu cea mai de jos, ele sunt, în ordine: Talu/Talana/Lalana, Ajna, Manas, Soma, Brahmarandra, Sri (aflată în Sahasrara), Sahasrara

(Plasează cristalele pe culorile corespunzătoare)

Anatomia modernă nu a dovedit până acum existența niciuneia dintre chakre.

Mai mult, practicanții terapiei cu cristale nu au încă o explicație pentru modul în care cristalele inerte pot influența fiziologia pacienților.

Testele clinice asupra acupuncturiii au arătat că efectele sale nu sunt mai bune decât cele ale tratamentelor placebo, iar studii ale scepticilor precum Emily Rosa au demonstrat inabilitatea vindecătorilor prin energie de a detecta „câmpurile energetice”. În prezent nu există nicio dovadă clară că chakrele, vindecarea prin energie sau atingerea vindecătoare ar fi bazate pe altceva decât hipnoză ușoară și efectul placebo.

 

CHAKRELE  ȘI  BOLILE  CORPULUI

 

Chakrele

Sunt  Centrii  Energetici Care  Își  Au  Rezonanțe  În  Corpul  Fizic Și  Cel  Subtil / Emoțional.

Atunci când acestea sunt Dezechilibrate - 

Fie Sunt Hiperactive Sau Blocate, Corpul Fizic Se Îmbolnăvește, Iar La Nivel Psihic - Emoțional, Manifestăm O Serie De Comportamente Distructive, care Pot Fi Vindecate Atât În Plan Fizic Cât Și Emoțional Prin Practică Zilnică Cu Anumite Tehnici:

👉 Meditație, 

👉 Pranayama  - Tehnici  De  Respirație,

👉 Yoga,

👉 Pilates    etc.

 

CE  ESTE  PILATES  ȘI  CARE  SUNT BENEFICIILE  PRACTICĂRII  ACESTUI SPORT ?

Ceea ce multe persoane nu știu, probabil, despre pilates, este faptul că acesta a fost inventat de către practicantul de bobybuilding german Joseph Hubertus Pilates în urmă cu mai mult de 100 de ani. 

Pilates constituie un antrenament modern de fitness care poate fi executat de oricine, este util pentru tonifiere, întreținere, dar prezintă beneficii și pentru persoanele care au nevoie de recuperare fizică.

 

Beneficiile  Exerciților  De  Pilates Sunt:

👌 Corectarea posturii,

👌 Creșterea mobilității,

👌 Arderea în medie a 286 de calorii pe oră pentru nivelul de începător,

👌 Tonifierea corpului;

👌 Creșterea forței și tonusului mușchilor,

👌 Ameliorarea durerilor și reducerea tensiunii coloanei vertebrale,

👌 Îmbunătățirea circulației sângelui,

👌 Îmbunătățirea respirației,

👌 Echilibrarea centrului de greutate,

👌 Creșterea oxigenării creierului,

👌 Îmbunătățirea mobilității articulațiilor,

👌  Creșterea puterii de concentrare,

👌  Relaxarea minții,

👌  Întărirea sistemului imunitar,

👌  Reducerea stresului, depresiei, anxietății.

Deși Pilatesul poate fi considerat asemănător cu alte sporturi bazate pe exerciții de acest fel, de exemplu Yoga, acesta prezintă mai multe deosebiri care îl diferențiază de alte sporturi.

 

Diferențe   Și   Asemănări între Pilates  Și  Yoga 

- Ambele întăresc mușchii.

Yoga se bazează pe menținerea unor posturi - întărirea statică a mușchilor,

Pilatesul se bazează pe mișcările - continue - întărirea dinamică a mușchilor;

-  Originea  Diferă -

 

Yoga a apărut acum mai bine de 5.000 de ani în Asia, 

Pilatesul a apărut în Germania, la începutului secolului XX;

- Ambele Se Bazează Pe Respirație, însă Yoga Folosește Respirația Adâncă / Conștientă - Cum Mai Este Numită - Doar unele porțiuni din sesiunea de exerciții, iar Pilates Folosește Inspirația Pe Nas Și Expirația Pe Gură pe tot parcursul sesiunii;

 

-  Pentru Yoga și Pilates se folosesc saltele speciale pentru exerciții, însă se pot adăuga și alte accesorii, în funcție de sport;

 

-  Ambele sporturi se bazează pe coordonarea Minte - Corp, 

   dar Yoga Antrenează Și Mintea Și Partea Spirituală Prin Meditație;

 

-  Atât Yoga, cât și Pilatesul asigură o creștere a flexibilității și puterii musculare;

 

-  Pilates se concentrează pe exerciții bazate pe lucrul cu coloana vertebrală, 

 

-  Yoga se bazează pe exerciții ce lucrează diferite grupe de mușchi, în scopul îmbunătățirii echilibrului;

 

-  Pilates se folosește mai mult pentru Recuperarea Fizică, în timp ce Yoga este folosită, în general, pentru Reabilitarea Mentală și Emoțională.

 

Principalele   Boli   În   Cazul Dezechilibrelor   Energetice: 

👉   Muladhara Chakre - Chakra Rădăcina - Fiind Chakra Noastră Pământ, Muladhara Reprezintă Chakra Primară. Culoare -  Roșu  Rubiniu

Atunci când sunt Blocaje pe această Chakră,  Bolile ce pot să apară sunt:

 -  Tulburări ale sistemului osos,

 -  Devitalizare, 

 -  Constipație, 

  -  Hemoroizi, 

  -  Cancer de colon, 

  -  Paralizii, 

  -  Probleme cu genunchii și picioarele,

  -  Afecțiuni ale dinților  etc.

 Fiecare boală are o cauza subtilă astfel că aceste Blocaje / Boli apar în urma unor Traume  Emoționale, de cele mai multe ori.

Recomandări:

- Mergi pe Pământ desculț(a) cât mai mult. 

Te ajută să te conectezi la Mama Pământ și să te încarci cu Energie Vindecătoare și Vitalitate.

 

👉   Swadhisthana Chakra - Este Centrul Creativității Și al Plăcerii, Centrul Creației dar și Centrul  Fricilor. Culoare -  Portocaliu

Așadar dacă ai această chakra blocată vei avea probleme cu :

     -   Rinichii, 

     -   Vezica, 

     -   Prostată, 

      -  Ovare -  Organele Genitale, 

      -   Fibrom, 

      -  Chisturi, 

      -  Secreții  -  Disfuncții ale organelor de reproducere, probleme cu zona lombară.

Recomandări:

Dansează...Dansează prin casă.

Mișcăți șoldurile. 

Lasă energia să se deblocheze. 

Esti mai fericit(ă) cand dansezi ?!

Plimbăreți zilnic minim 30 minute in locuri liniștite, cu multi copaci.

 

👉   Manipura Chakra - Plexul Solar - Stomac. Centrul Voinței Și Al Puterii     Personale, Dar Și Centrul  Emoțiilor. Culoare  -   Galben

Atunci când există dezechilibre pe Manipura avem dezechilibre în sistemul-

  -  Nervos,  

  -  Digestiv, 

  -  Tulburări ale  - Ficatului,  

  -  Bilei, 

  - Pancreasului, 

  -  Ulcere, 

  -  Gastrite, 

  -  Balonări, 

  -  Indigestii, 

  -  Devitalizare    etc.

Recomandări:

Călătorește în locuri calde cu mult Soare - 

Însă dacă Ayurvedic ești o persoană cu mult foc, Pitta Dosha, îți recomand să râzi cât mai mult pentru a echilibra focul interior și pentru a echilibra Manipura – uită-te la comedii.

 

👉   Anahata  Chakra - Inima Noastră, Centrul  Iubirii  Și  Al  Compasiunii. Culoare  -  Verde

Atunci când avem dezechilibre pe Anahata avem probleme cu inima, timusul, tulburări ale pielii, tulburări ale sistemului respirator, tulburări ale sistemului imunitar: 

      -  Infecții de tot felul,

      -  Răceli – de aceea copiii răcesc cel mai des deoarece au nevoie de afecțiune.

 

Recomandări:  

-  Oferă cadou un obiect la care ții în cazul în care simți că nu poți oferi și primi iubire ,

- Practica Hooponopono În Meditație: Iartă-mă,  Te iert ,  Îți multmesc, Te iubesc – Direcționate către o persoană sau Propria Ființă.

 

👉    Vishudha   Chakra - Chackra Gâtului Și A Comunicării. Culoare  -   Albastru

Este  Puntea  Între  Supramental  Și Planul  Fizic. 

Atunci când avem un blocaj la acest nivel bolile ce pot apărea sunt: probleme de tiroidă, dureri în gât, astm, gușă, pierderea vocii, probleme cu amigdalele, durerile de gât și apăsări ale umerilor.

 

Recomandări:   

Ascultă muzică clasică sau vocalizeaza mantre.

 

👉     Ajna   Chakra - Este  Cel  De-al Treilea Ochi Și Centrul  Intuiției. Culoare -    Violet

Când sunt blocaje la acest nivel, Oamenii  Pot  Înnebuni  De-a Dreptul,  Apărând  Tulburările  Mintale, 

    -  Halucinații,  

    -  Distorsionarea Realității sau 

    -  Nu  Vedem  Realitatea  Așa  Cum Este  Ea - Un  Văl  Cenușiu  Cade  Peste  Ochii  Noștri.

    -  Depigmentarea  Pelii   ș.a.m.d.

Recomandare: 

-  Postul alimentar cu apă.

 

👉  Sahasrara   Chakra  -  Coroană. Este  Localizată  În   Creștetul Capului. Culoare -  Alb - Violet  Strălucitor

Când avem un blocaj la acest nivel bolile ce pot apărea sunt:

 - Alzheimer,

 -  Amețeli,

 -  Amnezia,

  - Afecțiuni ale sistemului imunitar,

  - Cancere,

 -  Depresie,

 -  Demența,

 -  Dureri de cap,

 -  Epilepsie,

 -  Insomnie,

 - Dificultăți de învățare,

 -  Migrene,

 - Obolseala Cronică,

 - Paralizie,

 -  Parkinson,

 -   Psihoză,

 -   Scleroza multiplă,

 -   Sindromul personalității multiple,

 -   Tulburări ale sistemului nervos,

 -   Schizofrenia,

 -   Senilitate,

 -    Tremur,

  -   Vărsături   etc.

Recomăndari:

-   Meditația  -  Conectarea  Permanentă  Cu  Sinele  Nostru  Divin /  Sinele  Superior  /  Supra Suflet, Conștiința Universală  Și  Multiversală.

  

Nu vom dezbate aici și acum Sahasrara sau Chakra Coroana. 

Este important să începem cu începutul, cu Muladhara, să înțelegem dezechilibrele și bolile ce pot apărea în corpul nostru.

 

Am oferit aici o lista și o exemplificare simplistă a chakrelor și bolilor din corpul fizic precum și a modalităților de vindecare cotidiană.

 

Îmi doresc să scriu de la cel mai simplu nivel pentru a se înțelege și pentru a aduce vindecare unui număr mai mare de oameni. 

 

Lucrurile Și Practicile Sunt Mult Mai Profunde...

 

Înainte  De  A  Ajunge  Acolo,  Este Necesar  Să  Ne  Uităm  Mai  Întâi  La Suprafață,  Ce  Putem  Detecta , Apoi Pas  Cu  Pas,  Cu  Răbdare, Perseverență  Și  Iubire  De  Sine / Stimă  De  Sine  Ajungem  Și  Mai Profund,  Descoperind  Și  Înțelegand Nivelele  Conștientului,  Subconștientului Și  Supraconștientului - Informațiile,  Sufletul  Nostru.

 

Așadar,  Să  Începem  Să  Ne  Îngrijim  Atent /  Respectăm   Acest  Corp  Minunat, Templul  Nostru,  Cel  Care  Ne  Poartă  În  Fiecare  Zi  În  Această  Călătorie  Minunată  A  Vieții.

Să  Vă  Fie  De  Folos !

 

Descoperă PROGRAMUL GRATUIT PENTRU VINDECAREA ȘI ALINIEREA CHAKRELOR

 

(Text preluat si ajustat)

Descoperă viața dincolo de frici și dezamăgire:

Schimbarea mult așteptată pe care o așteptai poate începe acum - ia o consultație gratuită să vezi dacă te putem ajuta!

👉Grupul de Facebook UncageX👈

Rezervează Consultația Gratuită