UncageX Blog

Ghidul complet pentru găsirea unui mentor și modul în care acesta vă poate îmbunătăți succesul

CE ESTE UN MENTOR ȘI CUM SĂ-L GĂSEȘTI? 

Un Mentor este o persoană care îți poate da un alt punct de vedere despre cine ești, despre ce poți face și despre ce este posibil de făcut. 

Un Mentor este o persoană care-ți transmite siguranță, susținere și viziune în calea pe care ai ales să parcurgi. 

Un Mentor este o persoană care a acumulat experiență și cunoștințe despre subiectul pe care ai ales și despre care îți va lua ani de zile și investiții mari (financiare, emoționale și energetice) pentru a le acumula de unul singur. 

Fără părinți (persoane adulte cu rolul de părinte) copilului îi va lua de trei ori mai mult timp să asimileze calitățile de a comunica, deplasa etc, sau chiar niciodată. 

Fără un Mentor persoanei îi va lua de trei ori mai mult timp timp să-și atingă scopurile sale, sau chiar niciodată. 

CINE POATE FI UN MENTOR

Mentori pot fi persoane (indiferent de gen), cunoștințe (cărți, video, audio) și experiențe (viața) dar avem nevoie de ei pentru a crește. 

CINE ARE NEVOIE DE MENTOR? 

Un Mentor nu este doar pentru antreprenori - fiecare persoană care dorește să îmbunătățească și să crească în oarecare domeniu (sănătate, sex, bani, caracter, curaj, relații etc etc) 

Cineva ar spune că “Eu nu am nevoie de un Mentor căci totul merge bine sau am talent în domeniu!” 

Dacă această poziție ar fi corectă și înțeleaptă atunci cei mai buni sportivi din lume, echipe de fotbal, etc nu ar avea nevoie de antrenori! 

Dar din ceea ce vedem este - cu cât mai avansat este nivelul persoanei, urmărim că aceasta are mai mulți Mentor, ghizi și antrenori. 

CINE ESTE UN MENTRO CU ADEVĂRAT?

Un Mentor este persoana care împarte zeci de ani de experiență acumulată, sute de cărți citite și relații/conexiuni valoroase în PROPORȚIA NECESARĂ pentru tine, LA TIMPUL POTRIVIT pentru tine, ÎN MODUL POTRIVIT pentru tine.

Nu subestima importanța unui Mentor - Mentorul este o ‘corabie’ spre o altă dimensiune a ta și a realității tale, în o altă realitate a posibilităților tale. 

CUM SĂ NU ALEGI UN MENTOR? 

Nu căuta neapărat noțiunea Mentor sau cere neapărat Mentorat căci cel/cea de care ai nevoie poate să nu cunoască sau accepte această ‘poziție’, termen sau noțiune. 

Nu căuta cu mintea și cu ochii căci cel/cea de care ai nevoie poate să nu arate, poarte sau aibă ceea ce îți închipui tu (în oarecare măsură dacă știai cum este aveai deja ce căutai sau aveai deja un mentor) - nu căuta după haine, poziție, lucruri materiale, badge-uri etc. 

Nu căuta să te simți bine cu Mentorul căci creșterea cel mai des doare precum durerea de mușchi după sport așa și creșterea mentală/emoțională.

CUM SĂ ALEGI UN MENTOR? 

Caută mentorul cu inima și conștiența ta! 

Uite nu la ce are în exterior și cuvintele moderne folosite dar uite la cum te face să te simți, la prezența și grija acestuia.

Acesta deseori o să te trezească ‘din somn’ și o să-ți arate ceea ce trebuie de lucrat, unele lucruri pe care ai dori să le ții ascunse 

CUM SĂ ÎNȚELEGI CĂ AI GĂSIT UN MENTOR BUN? 

Un Mentor bun nu neapărat te va face să te simți bine acum (chiar foarte des te simți prost în moment) dar neapărat te face să te simți bine pentru creșterea efectuată privind în urmă, neapărat te face să privești cu inspirație și chiar un pic de frică privind înainte. 

Cu un Mentor bun niciodată nu vei fi arogant sau confortabil, dar modest și curajos. 

CUM SĂ COLABOREZI CU UN MENTOR?

Pe un mentor nu este neapărat să-l înțelegi dar este neapărat să urmezi, căci pentru a-l înțelege ai nevoie să parcurgi anii, experiența și să deții cunoștințele acestuia - de aceea este important să te încredințezi și să urmezi. Pentru acest motiv este necesar să-l cauți cu sufletul și cu inima. 

Foarte des Mentorul te găsește pe tine - fii deschis să-l primești/accepți. Se zice “Când elevul va fi gata Învățătorul v-a apărea.”

Fiece mentor are o cărare unică spre aceeași destinație. 

Nu urma DOI MENTORI în același timp (același aspect/subiect) căci te vei pierde în judecata care este mai bun și mai adevărat, care cale este mai ușoară etc. Dacă nu ești prezent în totalitate măcar pe o cale nu poți parcurge nici una. 

Isus a zis “nu sluji la doi stăpâni” tot din acest considerent.

Discută onest și înțelege clar motivațiile a schimbului în relația cu Mentorul - ce primește fiecare din voi din această colaborare/relație? Oricare ar fi schimbul tranzacției (resurse financiare, de conexiune, emoționale etc) trebuie să fie clar definit sau măcar discutat …. 

Nu este neapărat să fie numit formal - Mentorat…

UNDE POT GĂSI UN MENTOR?

Pe platforme de interese precum este platforma UncageX365 poți găsi mentori între membrii sau instructorii acesteia 👍

În locul tău de muncă și în oamenii pe care-i întâlnești.

Mereu ești la o întrebare / discuție distanță de un Mentor, doar întreabă și cere un ajutor (când elevul este gata, Învățătorul apare). 

Găsește Mentorat cu instructorii pe platformă în secțiunea Mentorat și consultații.

A fost de ajutor acest articol?

Dacă te-a ajutat, am să apreciez să cunosc și eu din experiența ta în schimb…trimite-mi (sau comentează aici) un mesaj despre : 

  • Ce întrebări ți-au apărut citind acest articol; 
  • Ai un mentor deja sau ți-ai dorit să cauți; 
  • Dacă ai un Mentor este clară tranzacția acestei relații? 
  • Care este tranzacția în relația cu mentorul tău- sau nu este clară? 

 

ARTICOLE RELEVANTE

Cum să investești în dezvoltarea personală efectiv ca să nu devii doar un consumator de cursuri 

 De ce trebuie să te oprești să ajuți neîntrebat acum!  și cum sa faci altfel

Egoul și Adevăratul Sine - Ghidul complet pentru descoperire

10 supărări care ne spun că încă suntem copii în interior

Cum să știi dacă ai devenit emoțional matur

Cum să oprești drama interioară

Ce Este Egoismul Sănătos și cel Nesănătos

Descoperă viața dincolo de frici și dezamăgire:

Schimbarea mult așteptată pe care o așteptai poate începe acum - ia o consultație gratuită să vezi dacă te putem ajuta!

👉Grupul de Facebook UncageX👈

Rezervează Consultația Gratuită