UncageX Blog

Trei etape ale relației în care divorțul este o greșeală

Trei momente ale relației în care divorțul este o greșeală

 

Cuplurile din zilele curente, cel mai des nu au susținerea socială relevantă, nici cunoștințele necesare pentru a trece prin etapele de tranziție a relației. Influențați de  imaginea și tendințele ‘moderne’ resping și rezistă exact lucrului pe care-l caută.  

 

Etapa 1

Este perioada când s-a sfârșit sărbătoarea chimo-genetică pe care societatea o numește dragoste.

Adevărata dragoste începe după ce această perioadă se sfârșește.

Unii se amărăsc acceptând o relație "fără dragoste", pornesc pe o cale de a schimba partenerul ca să mențină ce 'a mai rămas' din relație, sau cumva să întoarcă ceea ce a fost, și alții pleacă… în căutarea unei noi aventuri dependenți de acel drog chimic a începutului, trecând de la o aventura la alta căutând acea persoană perfectă.

Acesta tendință există și în în activitățile profesionale, inspirați de senzația începutului afacerii plecând îndată când apare adevăratul lucru.

 

Etapa 2 

A trecut perioada festivă și a început prima perioadă a dragostei conștiente, în care cuplul învață să satisfacă unul pe altul, să ofere și să ceară unul de la altul cele dorite.

Când blocajele interioare și frica de a fi respins/ă, judecat/ă, abandonat/ă este mare, persoana nu cere ce are nevoie cu adevărat și apoi trăiește în suferință că “nu sunt iubit/ă, sunt respins/ă", unii încearcă să manipuleze și alții doar pleacă.

Dacă este totul oferit și servit bine, totul este bine la nivel fizic și emoțional, persoana își dă seama la un moment dat că ceva nu ajunge - totul este dar ceva nu ajunge.

Acea frică de schimbare și a pierde totul, suferință zilnică îi face să gândească că “nu sunt cu persoana potrivită” și trăiesc pregătindu-se de plecare, acumulând dovezi și motive pentru a justifica plecarea.

 

Etapa 3 

La următorul nivel al dezvoltării relației este dorința de independență, de a se manifesta pe plan profesional, de a-și întări propria personalitate - de a avea banii proprii, propria activitate și prieteni .

Aceasta, deseori este neexprimata din frica de a răni partenerul, și dacă este exprimată - oferită ca respingere sau cu un sentiment mare de vinovăție.

Aceată perioadă crează lupte de gestionare a dinamicii puterii și responsabilităților în relație, crează senzația de “nu mai am nevoie de această relație/persoană”, "nu mai avem aceleași interese" etc.

Persoanele care nu gestionează corect această perioadă rămân încleștați în dinamica veche suferind (pentru copii, de la judecata altora) sau se despart.

 

Aceste etape normale a relației sunt cel mai des gestionate prost și se percep ca și cum relația/partenerul este greșit/ă, efectiv crează o suferință constantă sau despărțire, lăsând în spate durere, traume și copii abandonați.

De partea cealaltă a suferinței și despărțiri - gestionarea efectivă a acestor etape duce la relația de urmatorul nivel - un nivel mai înalt, la dragostea de un nivel mai înalt.

 

Trecerea prin aceste etape se întâmplă natural și ușor atunci cand nu sunt blocaje și frici interioare, când este credință și cunoștință de sine. 

Având blocaje și frici interioare deseori pare imposibil, pare că se prăbușește totul în jurul tău, de aceea uneori o ghidare profesionistă este cheia salvării familiei tale de la destrămare și pasul spre o etapă mult mai frumoasă decât a fost vre-o dată. 

Se zice că perechea este decisă în spațiu mult înainte ca corpurile fizice sa se întâlnească - pentru un motiv sau altul, pe care le mai numesc 'lecții ale vieții' - vezi articolul Mesaj de la viață, ca un exemplu. "Dacă iubirea s-a schimbat în ură, atunci dragostea continuă, doar cu altă energie. Opozitul dragostei nu este ura, ci indiferența." Adică dragostea este dar iritarea de la inabilitatea de a găsi o limbă comună este prea mare pentru majoritatea... problema vine deseori din lipsa de cunoștință și percepția că cineva trebuie să se schimbe dar 'nu eu' ("cu mine totul este bine - iată ei sunt problema" - vezi articolul Cum să nu mai fii prizonierul minții tale / egoului despre cum această percepție se crează), efectiv fugim 'de la problema' pe când problema și soluția este în noi, ceea ce ne face să încercăm să schimbăm persoana, creând iritare în relație, sau să lăsăm problema ca să începem ceva 'mai bun'. Dezvoltarea relației se aseamănă cu dezvoltarea unei afaceri - în dezvoltarea afacerii dacă vânzările cresc și echipa sau procedurile nu sunt gata sa gestioneze surplusul de cerințe, se crează frictie și dificultate, aceasta este o problemă mare, dar problemă a creșterii - ca și orice problema a afacerii care crează necesitatea dezvoltării și ajustării unui sau altui aspect, așa și problemele din relație necesită ajustarea unui sau altui aspect al cuplului - dorința de a evita și fugi de responsabilitate pentru a găsi o soluție, destrămarea afacerii / relației întâlnind provocările acesteia, este problema numărul unu la care trebuie de soluționat pentru a deschide ușa dezvoltării și creșterii. Soluții sunt!

Simți că relația ta trece prin una din aceste etape a dezvoltării și ai nevoie de ghidare, susținere? Multiple cupluri au reușit să treacă prin etapele de dezvoltare cu susținerea noastră prin practicile UncageX, mentorat și retreat Regăsirea Sinelui.

 

Scrie direct sau comentează pentru o consultație de descoperire gratuită ca să te direcționăm spre programul relevant ție 

 

Ai nevoie de ajutor? Rezervă o Discuție de Descoperire aici

UncageX, specialiști în depășirea fricilor și crearea schimbării. Descoperă arta de a fi! 

 

ALTE ARTICOLE RELEVANTE

TE SIMȚI TENSIONAT ÎN FAMILIE, DE SĂRBĂTORI? Ține minte următoarele

CE ESTE FAMILIA. O SITUAȚIE DE VIAȚĂ CARE EXPLICă TOTUL 

PATRU MOTIVE PENTRU CARE NU AI FOST IERTAT și CUM SĂ REPARI RELAȚIILE RĂNITE

De ce trebuie să te oprești să ajuți neîntrebat acum!  și cum sa faci altfel

Cearta și Discuțiile Argumentative în Relație 

De ce te reîntorci la vechi după ce am făcut o schimbare importantă?

Egoul și Adevăratul Sine - Ghidul complet pentru descoperire

Ce Trebuie Să Știi Despre Doliu

Sexul și Relațiile de Scurtă Durată

Pentru ce Bărbatului Femeie? 

Poemul Feminității

Poemul Masculinității

Cum să nu fii respins când ofer ajutor în relația personală?

10 supărări care ne spun că încă suntem copii în interior

Cum să știi dacă ai devenit emoțional matur

Cum să oprești drama interioară

Ce Este Egoismul Sănătos și cel Nesănătos

Descoperă viața dincolo de frici și dezamăgire:

Schimbarea mult așteptată pe care o așteptai poate începe acum - ia o consultație gratuită să vezi dacă te putem ajuta!

👉Grupul de Facebook UncageX👈

Rezervează Consultația Gratuită