UncageX Blog

Cum trecutul tău îți influențează prezentul

Trecutul crează ‘Ochelarii’ prin care te vezi pe sine și lumea din jur.

Înțelegând trecutul poți înțelege motivul pentru care ești într-un anumit fel, acționezi și percepi lumea într-un anumit fel.

Și înțelegând poți schimba modul în care percepi lumea, te simți și modul în care acționezi.

Nu  știu cum a fost copilăria ta și perioada de început a maturității tale, dar mulți oameni au experiențe destul de similare.
Exemplele următoare evidențiază diverse aspecte ale experiențelor trecute care pot rezona cu istoria vieții tale.
În loc să te concentrezi pe diferențele dintre aceste exemple și propriile tale experiențe, folosește exemplele pentru a identifica lucruri similare care ți s-au întâmplat în propria viață.
👉 Dorina a crescut cu părinți care se certau mult. Ea a învățat să fie foarte liniștită și să se țină la distanță, astfel încât furia părinților să nu se îndrepte către ea. Ea mereu încerca să fie o fată foarte cuminte și să nu deranjeze pe nimeni.
👉 Tudor avea părinți critici. Cerințele pe care părinții lui Tudor le impuneau să fie un "primul în toate" i-au arătat clar că va primi dragostea și aprobarea lor doar atunci când avea rezultate bune la sport și la școală.
👉 Olga avea un tată violent care o bătea frecvent - pe ea și pe ceilalți membri ai familiei când era într-o stare proastă de spirit. Alteori, tatăl ei era foarte iubitor și amuzant. Olga nu putea prezice cu exactitate în ce stare de spirit va fi tatăl ei când sosea acasă.
👉 Relațiile lui Emil nu au durat niciodată mult. Majoritatea femeilor cu care s-a întâlnit i-au fost infidele. Partenerii lui Emil se plâng adesea că este prea nesigur și suspicios în privința prieteniilor lor cu persoane de sex opus.
👉 Bogdan și-a pierdut cel mai mare fiu și afacerea familiei într-un incendiu acum cinci ani. Soția lui a fost deprimată de la incendiu, iar căsnicia lor pare să se destrame. Recent, fiica lor adolescentă a avut probleme cu poliția. Nimeni nu pare să ofere sprijin lui Bogdan. El se simte blestemat.
Multe alte tipuri de experiențe dificile pot contribui la dezvoltarea unor convingeri / credințe negative:
🩸Moartea persoanelor dragi
🩸Creșterea cu părinți sau frați neglijenți, critici sau abuzivi
🩸 Divorțul
🩸 Fiind hărțuit la școală și/sau prin social media
🩸 Experiențe de rasism și discriminare
🩸 Fiind nevoit să cauți azil într-o țară străină
🩸 Fiind abandonat de un părinte sau de o persoană importantă
🩸 Trecând printr-o traumă, precum violul, o boală care pune viața în pericol, accidente sau martor al atacurilor violente asupra altor persoane
Acestea sunt doar câteva exemple de evenimente care pot avea un impact profund asupra sănătății mentale în general. Evenimentele negative care contribuie la modul în care te gândești despre tine, ceilalți oameni și lumea înconjurătoare apar adesea în copilărie sau în tinerețe. Cu toate acestea, evenimentele care au loc în orice etapă a vieții tale pot avea un impact semnificativ asupra felului în care percepi lumea.

Poți începe dezvăluirea și depășirea convingerilor negative, blocajelor și fricilor pentru a recăpăta controlul asupra sinelui și a vieții tale în programul Măiestria Sinelui din UncageX - vezi pagina uncagex.com

UncageX Specialiști în depășirea fricilor și crearea schimbării

Descoperă viața dincolo de frici și dezamăgire:

Schimbarea mult așteptată pe care o așteptai poate începe acum - ia o consultație gratuită să vezi dacă te putem ajuta!

👉Grupul de Facebook UncageX👈

Rezervează Consultația Gratuită