UncageX Blog

Ghidul complet al afirmațiilor și modul în care acestea te pot ajuta să atingi obiectivele

Afirmatii

CE SUNT SI CAND LE FOLOSESC 

Afirmațiile nu sunt doar postările pozitive care arată frumos pe instagram. Afirmațiile sunt fraze pozitive care te pot ajuta să provoci și să depășești gândurile negative și autosabotarea. Când le repeți des și crezi în ele, poți începe să faci schimbări pozitive.

S-ar putea să consideri afirmațiile ca fiind „visuri goale” nerealiste și amageală. Dar încearcă să privești afirmațiile pozitive în acest fel: mulți dintre noi facem exerciții repetitive pentru a ne îmbunătăți sănătatea fizică, iar afirmațiile sunt ca niște exerciții pentru mintea și perspectiva noastră. Aceste repetiții mentale pozitive ne pot reprograma tiparele de gândire astfel încât, în timp, începem să gândim – și să acționăm – diferit. 

Afirmațiile sunt deseori folosite de sportivii de performanță, oamenii de artă și antreprenori în formă repetitivă ca meditație, vorbit în glas cu sine sau scriind în jurnalul personal pentru a se pregăti mental de momentele de înaltă intensitate. În lucrul cu sportivii pentru pregătirile de jocurile olimpice în adiție la practicile mentale și emoționale programele UncageX conțin afirmații specializate.

Totdată, afirmațiile sunt des folosite pentru a ieși dintr-o stare mentală negativă.

„Nu voi putea niciodată să fac treaba asta; pur și simplu nu sunt suficient de capabil.”

"Sunt un vorbitor de public prost, doar voi face de rușine echipa."

"Mi-aș dori să pot să mă țin în mâini când vin acasă de la serviciu - sunt impulsiv și rănesc pe cei dragi. Cât de mult nu aș încerca, nu mi se primește." 

Mulți dintre noi avem gânduri negative ca acestea, uneori frecvent. Când gândim așa, încrederea, starea de spirit și perspectiva noastră pot deveni și ele negative.

Problema cu gândurile negative este că ele pot deveni profeții care se împlinesc singure. Ne convingem să credem că nu suntem suficient de buni. Și, ca rezultat, aceste gânduri trag în jos viața noastră personală, relațiile noastre și carierele noastre.

Dar, dacă facem în mod contrariul și folosim gânduri pozitive despre noi înșine, efectul poate fi la fel de puternic, dar mult mai util.

În acest articol, vom explora modul în care poți folosi afirmațiile pentru a genera schimbări pozitive în cariera ta și în viața ta în general.

Dovezile sugerează că afirmațiile te pot ajuta să performați mai bine la locul de muncă. Potrivit cercetătorilor, să petreci doar câteva minute gândindu-te la cele mai bune calități ale tale înainte de o întâlnire tensionată - o analiză a performanței, de exemplu - îți poate calma nervii, poate crește încrederea în sine și te poate îmbunătăți șansele de a avea un rezultat mult mai reușit.

Afirmațiile te pot ajuta, de asemenea, degaja efectele stresului. Într-un studiu, un scurt exercițiu de afirmare a sporit abilitățile de rezolvare a problemelor participanților „stresați cronic” cu un rezultat similar cu cei cu stres scăzut.

În plus, afirmațiile au fost folosite pentru a trata cu succes persoanele cu stimă de sine scăzută, depresie și alte afecțiuni de sănătate mintală. Și s-a mai dovedit că această practică stimulează zonele din creierul nostru care ne ajută să efectuăm schimbări pozitive în ceea ce privește sănătatea noastră.

Un ultim studiu sugerează că persoanele cu valoarea de sine mai înaltă mai ușor fac schimbări pozitive în viață. De exemplu, dacă ești îngrijorat că mănânci prea mult și nu faci suficient exerciții fizice, folosirea afirmațiilor pentru a-ți aminti valorile te poate stimula să-ți schimbi comportamentul.

 

CUM SĂ FOLOSEȘTI AFIRAMȚIILE POZITIVE? 

Poți folosi afirmațiile în orice situație în care ai dori să faci o schimbare pozitivă în viață. Acestea pot include momente în care dorești să:

* Crești încrederea înainte de prezentări sau întâlniri importante.

* Controlezi sentimentele negative, cum ar fi frustrarea, furia sau nerăbdarea.

* Îmbunătățești stima de sine.

* Finalizezi proiectele pe care le-ai început.

* Îmbunătățești productivitatea.

* Învingi un obicei prost.

Afirmațiile pot fi mai eficiente atunci când le asociezi cu alte tehnici de gândire pozitivă și de stabilire a obiectivelor.

De exemplu, afirmațiile funcționează deosebit de bine alături de vizualizare. Deci, în loc să imaginezi doar schimbarea pe care ți-ai dori, puți, de asemenea, să notezi sau să o spui cu voce tare folosind o afirmație pozitivă.

Afirmațiile sunt utile și atunci când stabilești obiective personale. Odată ce ai identificat obiectivele pe care dorești să le atingi, afirmațiile afirmative te pot ajuta să te menții motivat pentru a le atinge. 

Puterea afirmațiilor constă în a le repeta în mod regulat. Este util să reciți afirmațiile tale de mai multe ori pe zi (fa-le să apară în notificări!). De asemenea, trebuie să-ți repeți afirmațiile de îndată ce te angajezi în gândul sau comportamentul negativ pe care vrei să-l depășești.

Primul pas este să observi ce zici sinelui cel mai des, cum interpretezi emoțiile tale cel mai des, cum te numești pe sine cel mai des. Dacă sunt negative și abuzive, schimbă-le cu ajutorul afirmațiilor.

Ca să nu te simți mințit de sine, alege afirmații care nu sunt într-atât de departe încât să creeze dubii dar destul de departe ca să creeze dorința de a te mișca.

Dacă ești gata pentru o traiectorie profundă în descoperirea sinelui, reconstruirea și echilibrul mental, îmbunătăți concentrarea și starea spirituală descoperă programul de 20 zile Jurnalul Evoluție care include nu doar ajutor și susținere ghidată în scrierea afirmațiilor dar și te învață cum sa scrii sau sa începi să scrii un jurnal personal eficient

Cum se scrie o afirmație 

Afirmațiile se referă, de obicei, la o anumită zonă, comportament sau credință cu care te lupți. Următoarele puncte te pot ajuta să scrii afirmația care ți se potrivește cel mai bine acum.

1. Gândește-te la domeniile vieții tale pe care ai dori să le schimbi. De exemplu, ai vrea să ai mai multă răbdare? Sau relații mai profunde cu prietenii și colegii tăi? Sau ai dori o zi de lucru mai productivă? Notează mai multe domenii sau comportamente pe care ai dori să schimbi. Asigură că acestea sunt compatibile cu valorile tale de bază și cu lucrurile care contează cel mai mult pentru tine, astfel încât să te simți cu adevărat motivat să le atingi.

2. Asigură că afirmația scrisă este credibilă și realizabilă. Bazează-o pe o evaluare realistă a faptelor. De exemplu, imaginează-ți că ești nemulțumit de venitul financiar pe care ai în prezent. Ai putea folosi afirmațiile pentru a-ți crește încrederea în a cere o mărire de salariu. Cu toate acestea, probabil că nu ar fi înțelept să-ți afirmi că îți vei dubla salariul: pentru majoritatea oamenilor și pentru majoritatea organizațiilor, dublarea câștigului pe care îl câștigi dintr-o singură mișcare nu este fezabilă. Păstrează realismul! La urma urmei, afirmațiile nu sunt vrăji magice – dacă nu poți să crezi în ele, este puțin probabil că îți vor afecta viața.

3. Transformă negative în pozitive. Dacă te lupți cu judecarea de sine, notează gândurile sau convingerile persistente care te deranjează. Apoi alegeți o afirmație care este opusă acelui gând și credință. De exemplu, dacă te gândești în mod obișnuit: „Nu sunt suficient de talentat pentru a progresa în cariera mea”, întoarce-te și scrie o afirmație pozitivă, cum ar fi „Sunt un profesionist calificat și cu experiență”.

* Scrie afirmația la timpul prezent. Scrieți și rostește afirmația ta de parcă s-ar întâmplat deja. Acest lucru te ajută să crezi că afirmația este adevărată chiar acum. De exemplu, „Sunt bine pregătit și pot face o prezentare eficientă” ar fi o afirmație bună de folosit dacă te simțiți nervos vorbind în fața unui grup.

* Spune-o cu sentiment. Afirmațiile pot fi mai eficiente atunci când au greutate emoțională. Trebuie să dorești ca această schimbare să se întâmple, așa că fiecare afirmație pe care alegi să o repeți ar trebui să fie o frază care să aibă sens pentru tine. De exemplu, dacă ești îngrijorat de un nou proiect nou, poți spune: „Sunt inspirat și motivat pentru o nouă provocare".

 

Exemple de afirmații

Prin definiție, afirmația ta va fi personală pentru tine și specifică ceea ce vrei să obții sau să schimbi, dar următoarele exemple pot oferi o oarecare inspirație:

* Am multă creativitate pentru acest proiect.

* Munca mea va fi recunoscută într-un mod pozitiv de către șeful și colegii mei.

* Pot să fac asta!

* Echipa mea respectă și prețuiește opinia mea.

* Am succes.

* Sunt sincer în viața mea și în munca mea.

* Îmi place să termin sarcinile și proiectele la timp.

* Sunt recunoscător pentru serviciul pe care am.

* Îmi place să lucrez cu echipa mea.

* Aduc o atitudine pozitivă la muncă în fiecare zi.

* Sunt excelent în ceea ce fac.

* Sunt rezistent.

* Nu mi-e frică să spun nu.

* Pot fi un lider bun în organizația mea.

* Sunt mândru de mine.

 

Recomandări adiționale:

Folosirea afirmațiilor este doar o modalitate din multe posibile pentru a face schimbări pozitive în viața ta. De asemenea, poți utiliza tehnici și practici oferite de UncageX precum Jurnalul Personal, Meditații și Sesiuni holistice cu ghidare, Retreat Regăsirea Sinelui 7 zile în Tenerife, Albumul cu Afirmații și Motivație Audio pe YouTube și Spotify și mai multe în UncageX.

 

Avertizare:

Gândirea negativă poate provoca probleme grave de sănătate și, în cazuri extreme, moartea. Deși s-a dovedit că aceste tehnici au un efect pozitiv asupra reducerii gândirii negative ocazionale, ele sunt doar orientative, iar cititorii ar trebui să ia sfatul profesioniștilor din domeniul sănătății calificați în mod corespunzător dacă au vreo îngrijorare cu privire la bolile asociate sau dacă gândurile negative cauzează stări irezistibile. De asemenea, profesioniștii din domeniul sănătății trebuie consultați înainte de orice modificare majoră a dietei sau a nivelului de exerciții fizice.

 

Punctele cheie

- Afirmațiile sunt fraze pozitive care te pot ajuta să depășești gândurile negative și auto-sabotare.

- Pentru a folosi afirmații, mai întâi analizează gândurile sau comportamentele pe care ai dori să le schimbi în propria viață și carieră.

- Apoi, crează afirmații pozitive, credibile și realizabile, care sunt opusul acestor gânduri. Repetă aceste afirmații de mai multe ori pe zi, mai ales când te trezești că aluneci într-o conversație negativă cu sine stătătoare sau te implici într-un comportament negativ.

- Afirmațiile sunt cele mai eficiente atunci când le utilizezi împreună cu alte strategii, cum ar fi vizualizarea și stabilirea obiectivelor.

Surse: uncagex, mindtools, ua campus health service

Descoperă viața dincolo de frici și dezamăgire:

Schimbarea mult așteptată pe care o așteptai poate începe acum - ia o consultație gratuită să vezi dacă te putem ajuta!

👉Grupul de Facebook UncageX👈

Rezervează Consultația Gratuită