UncageX Blog

Primul pas spre o viață cu activitate din pasiune

"Niciun bine nu poate rezulta din abaterea de la calea pe care erai destinat să o urmezi. Vei fi atacat de diverse forme de durere ascunsă. Adesea, te abati din cauza atracției banilor, a perspectivelor imediate de prosperitate. Deoarece aceasta nu este în concordanță cu ceva profund în tine, interesul tău va scădea și, în cele din urmă, banii nu vor veni atât de ușor... Chiar dacă nevoile tale materiale sunt îndeplinite, vei simți un gol în interior pe care va trebui să-l umpli cu orice sistem de credințe, droguri sau diversiuni... Vei recunoaște cât de mult te-ai abătut după adâncimea durerii și frustrării tale. Trebuie să asculți mesajul acestei frustrări, a acestei dureri, și să-l lași să te ghideze... Este o chestiune de viață și moarte."

Robert Greene

 

Simțirea nevredniciei (lipsa de valoare de sine, nu merit, nu o sa reușesc) este adesea un mecanism de protecție împotriva fricii de a fi dezamăgit dacă îndrăznim să credem în noi înșine.

Este, de asemenea, o închisoare persistentă a nemulțumirii.

Există o vulnerabilitate profundă în urmărirea și cererea a ceea ce îți dorești.

Această vulnerabilitate este smerirea înaintea înălțării.

Maturitatea constă în știința că chiar dacă înălțarea nu se întâmplă niciodată, asta nu implică că nu ești suficient de bun/nu ai valoare.

X Dagba

 

Dacă te găsești învinovățind alți oameni, situații sau chiar pe Dumnezeu/Univers pentru nemulțumirea ta în viață, atunci conștientizarea ta este îndreptată departe de adevărata sursă a tuturor nemulțumirilor tale...tu. Realitatea înfricoșătoare este că pentru mulți este mai ușor să joace rolul unei persoane fericite decât să-și vindece părțile care îi împiedică să fie cu adevărat fericiți. Pentru a alege fericirea, trebuie să alegi să mergi pe calea autentică. Pentru a deveni autentic, trebuie să alegi să fii prieten sufletului tău, urmând șoaptele sale blânde care îți ghidează evoluția. Pentru a evolua cu adevărat, trebuie să înțelegi cine ești și să realizezi că NIMENI nu are puterea supremă de a te răni sau vindeca decât TU. Viața este oglinda ta și tu ești aici să ștergi urmele fricii, furiei, resentimentului și falsității care îți întină prezența. Eliberează-te, iar realitatea iubirii, unității, acceptării și adevărului se va reflecta direct înapoi la tine.

 

5 lucruri care te vor face o persoană autentică

  1. Cunoașterea de sine foarte bine, pentru că investești timp în auto-reflecție și te simți confortabil cu tine însuți.
  2. A avea un set de valori și a trăi intenționat în conformitate cu ele.
  3. Faptele tale se potrivesc cu cuvintele tale; spui ceea ce vrei să spui și vrei ceea ce spui.
  4. Te prezinți așa cum ești cu adevărat în fața oamenilor din jurul tău; nu îți fintezi opiniile sau preferințele pentru a te potrivi.
  5. Ești deschis să-ți schimbi părerea atunci când primești informații noi.

Israa Nasir

 

Autenticitatea este o colecție de alegeri pe care trebuie să le facem în fiecare zi.

Este despre alegerea de a apărea și a fi real. Alegerea de a fi sincer.

Alegerea de a ne lăsa adevăratul sine să fie văzut.

-Brene Brown

 

5 motive pentru care atunci când începi să faci ceva ce iubești, începi să schimbi lumea.

1) Reduci conflictul în lume

Atunci când faci ceva ce iubești, te simți liber. Când te simți liber și nu te mai lupți cu tine însuți, devii fericit. O minte fericită nu creează conflicte. Mai puțină luptă în interior înseamnă mai puțin conflict în exterior.

 

2) Devii creativ

Poți crea liber când faci ceva fără frică și ușor. Facând ceea ce iubești, eliberezi partea ta creativă. Gândirea creativă este necesară pentru a rezolva problemele cu care se confruntă lumea.

 

3) Devii pasionat

Pasiunea este sentimentul intens de iubire pentru munca ta. Este contagioasă și puternică. Dorește să împărtășească cu ceilalți. Pasiunea este ca un foc și se răspândește rapid. Face ca alții să vrea să facă și ei ceea ce iubesc.

 

4) Inspiră pe alții

Inspirarea este o consecință naturală a abilității și priceperii tale. Când faci ceva bine, munca ta devine inspiratoare. Când faci ceea ce iubești, inspiri alții fără să încerci sau, uneori, fără să știi.

 

5) Oferi speranță altora

Natura umană se împlinește atunci când este creativ. Dacă te împlinești, răspândești speranță că și alții pot face la fel. Speranța este uneori suficientă pentru a scoate pe cineva din întuneric.

 

 

8 întrebări care te vor ajuta să descoperi pasiunea ta

Nu toate misiunile sunt legate de job sau carieră în viața oamenilor, dacă le privim din perspectiva spiritualității.

Cel mai important lucru este să descoperi ce este important pentru tine și să trăiești în concordanță cu acele aspecte. În interiorul lucrurilor importante pentru tine se află misiunea pentru care ai venit aici.

Uneori, ceea ce este important pentru tine se schimbă, și te îndrepți către o nouă cale.

Ce pot face cu timpul meu, viața și prezența mea pentru a le face cât mai valoroase posibil?

Sunt lucruri pe care le facem în viață care nu sunt importante, și sunt lucruri care sunt importante, pentru că au sens, valoare și creează senzația de împlinire.

Ceea ce este important pentru tine este unic pentru tine. Nu există cineva să-ți spună ce este important pentru tine - este doar al tău! Acesta este cel mai eliberator, dar și cel mai înfricoșător lucru în acest aspect. Pentru că ai responsabilitatea să afli care este acel lucru și apoi să te îndrepți către el, pentru a-ți realiza misiunea și a avea o viață împlinită fără regrete.

 

Aici întrebările pe care poți să ți le pui să te ajute să descoperi acel lucru:

1. Dacă aș fi forțat să fiu activ în sensul direct al cuvântului și ar trebui să petrec fiecare minut al timpului meu, cu excepția somnului, făcând ceva, în caz contrar ar exista consecințe serioase, cu ce m-aș ocupa în acel timp care ar avea cea mai mare valoare pentru mine? Întreabă-te de ce ai ales acea activitate. De ce este importantă pentru tine acea activitate mai presus de toate?

3. Dacă nici timpul, nici banii, nici responsabilitățile curente nu ar fi o problemă pentru tine, ce ai dori să faci în viața ta mai mult decât orice în această lume?

Suntem adesea distrași de lucrurile care ne pasionează cel mai mult din cauza lipsei de bani, lipsei de timp sau a responsabilităților care ne ocupă mintea... din acest motiv, nu cunoaștem activitatea care ne-ar aduce o viață merituoasă, activitatea care crează cea mai mare pasiune, activitatea care este cea mai importantă.

3. Dacă aș descoperi că voi muri în doi ani, ce aș face în acei doi ani?

Privită din perspectiva morții, viața devine extrem de valoroasă - moartea îți arată valoarea vieții. Majoritatea oamenilor trăiesc ca și cum ar avea tot timpul din lume și nu fac nimic cu viața lor. În timp ce avem foarte puțin timp, priorizăm ceea ce este cel mai important, facem lucrurile care sunt cele mai importante, adevărul despre noi înșine se ridică la suprafață și avem mai multă dorință să fim urgenți și activi în conformitate cu acestea.

4. Ce activitate, ocupându-mă de ea, mă face să uit de necesitățile mele?

Când faci ceea ce este "al tău", timpul trece într-o altă formă, uiți să mănânci, să bei apă etc. Suntem total absorbiți de aceasta.

5. Pentru ce activitate ai fi dispus să accepți cele mai mari dureri și provocări?

Este important să accepți lucrurile dificile și dureroase pe calea spre ceea ce-ți dorești cu adevărat. De exemplu, un sportiv de sport extrem acceptă posibilitatea traumei în acel sport, o femeie acceptă provocările sarcinii și durerea nașterii pentru a deveni mamă și toate celelalte care vin cu asta. Cineva care dorește să trăiască călătorind acceptă că este criticat ca fiind iresponsabil, că nu are o casă sau o familie stabilă și riscurile călătoriilor etc. Pentru a realiza și a obține lucrurile care te pasionează, este necesar să accepți riscurile și durerile care vin odată cu ele. Așteptarea ca aceste provocări să nu apară este ireală. Totodata toleranta unor provocări specifice, care pentru unii nu ar fi tolerante, poate indica acele lucruri pentru care ai venit.

6. Ce problemă în lume aș alege să rezolv?

Nu este neapărat despre rezolvarea unei probleme globale, dar acest răspuns te va ajuta să descoperi niște valori și principii care îți sunt cele mai importante și care sunt mai presus de plăcere și satisfacție personală. Totodată, te va ghida spre schimbarea pe care ai dori să o creezi, ceea ce este un element cheie.

7. Ce îmi plăcea să fac când eram copil?

Când suntem copii, suntem natural îndreptați spre ceea ce este mai important și mai plăcut pentru noi... încă nu avem principiile și conceptele sociale imprintate atât de mult în creier, care ne deviază de la pasiune spre ceea ce "trebuie" să facem. Copiii creează jucându-se, cu ușurință, fără nimici în schimb sau interes ascuns - pur și simplu creează (muncesc) cu plăcere. Un bărbat pasionat de arhitectură în copilărie descoperea cum îi plăcea să construiască, să planifice totul dinainte și să piardă simțul realității când se apuca de construit - i-a confirmat ca este aici sa creeze prin activitatea lui de architect.

8. Dacă aș veni să ofer un dar acestei lumi prin viața mea, care ar fi acel dar?

Facem adesea greșeala să ne gândim că am venit aici să facem ceva, în timp ce mai degrabă am venit aici să oferim ceva. Oferirea nu se simte ca o pierdere (de parcă ai fi fără ceva dădand acel lucru), ci dimpotrivă - se simte ca și cum ai primi ceva oferind (sentimentul atunci când oferi flori mamei, de exemplu). Se simte ca și cum ai primi mai mult oferind acel dar - este un dar pentru lume când un atlet atinge un record, când un pictor pictează ceva frumos, când un autor publică o carte, când un învățător își oferă cunoștințele, când un bucătar își oferă preparatele, când cineva pasionat de organizare își organizează echipa eficient pentru un proiect reușit. Ce ai oferi din ceea ce îți place să oferi? Întreabă-ți relațiile ce primesc cel mai mult de la tine. Observă pentru ce primești cele mai multe complimente și recunoașteri, observă ce ți se dă atât de ușor încât nu simți că faci nimic - aceea este activitatea care se simte cu adevărat autentică, activitatea în care te simți tu!

Recomand să urmărești filmul The Kid cu Bruce Willis despre idea reconexiunii cu trecutul și vindecarea pentru descoperirea pasiunii.

T Swan & UncageX

 

Cele 7 Legi Spirituale ale Succesului

1. Legea Potențialului Pur

Alocă timp pentru tăcere. Meditează zilnic. Fii martor în tăcere la inteligența din fiecare ființă vie. Practică non-judecata.

2. Legea Dăruirii și Primirii

Adu celor pe care îi întâlnești un dar - un compliment, o floare, un zâmbet. Și primește cu recunoștință darurile.

Menține circulația bogăției prin a oferi și a primi atenție, afecțiune și apreciere.

3. Legea Karma

Fiecare acțiune generează o forță de energie care ne revine asemănătoare. Alegerea acțiunilor care aduc fericire și succes altora asigură fluxul de fericire și succes către tine.

4. Legea Celor Mai Puține Eforturi

Acceptă oamenii, situațiile și evenimentele așa cum apar. Asumă-ți responsabilitatea pentru situația ta și pentru toate evenimentele considerate probleme. Renunță la nevoia de a-ți apăra punctul de vedere.

5. Legea Intenției și Dorinței

În fiecare intenție și dorință se află mecanismele pentru împlinirea lor. Fă o listă cu dorințe. Încredințează-te că atunci când lucrurile nu par să meargă în favoarea ta, există o rațiune.

6. Legea Detașării

Permite-ți ție și altora libertatea de a fi cine sunt. Nu forța soluții - în schimb, permite soluțiilor să apară spontan.

7. Legea Dharmei:

Caută-ți Sinele superior. Descoperă-ți talentele unice. Întreabă-te cum ești cel mai bine potrivit să slujești umanitatea. Utilizarea talentelor tale unice și slujirea altora aduce fericire și abundență nelimitată.

Deepak Chopra 

 

LEGEA DHARMEI 

Deepak Chopra descrie trei aspecte ale Legii Dharmei. 

Primul este că suntem cu toții aici pentru a ne descoperi sinele superior, pentru a realiza că natura noastră esențială este spirituală. 

În interiorul fiecărei persoane se află o ființă divină care tânjește să ajungă în expresie deplină.

A doua parte a Legii Dharmei spune că fiecare are un talent unic, ceva ce face mai bine decât oricine altcineva de pe planetă. Suntem aici în această viață pentru a afla care este darul nostru special. Un indiciu că ne-am descoperit Dharma este că pierdem notiunea timpului și experimentăm conștientizarea atemporală ori de câte ori facem acel lucru anume. Intrăm într-o stare de beatitudine.

Folosirea talentului nostru unic pentru a servi omenirea este al treilea aspect al Legii Dharmei. Când ne folosim expresia creativă pentru a satisface nevoile altor oameni, experimentăm adevărata bucurie și extaz. Ne detașăm de frica și lupta ego-ului și ne predăm înțelepciunii sinelui nostru superior. 

Trăirea în Dharma ne permite să ne bucurăm de iubirea nemărginită a esenței noastre spirituale.

 

Majoritatea oamenilor de pe glob își setează scopurile din sentimentul de frică - să se elibereze de o durere, să dovedească ceva altora, să salveze din groapa în care se simt că sunt.
Puțini oameni își setează scopurile preponderent pentru o calitate de viață mai bună - să-și ridice standardul, să-și ridice nivelul stărilor interioare, nivelul de libertate de exprimare, abilitate de expunere a talentelor și abilităților sale!

Făcând această ajustare, omul descoperă un nou sine și o nouă lume în care trăiește - precum fluturele care s-a eliberat din corpul de omidă care trăia în umbra plantelor și a început să privească de sus, să se miște liber în lumina soarelui 🦋

Dorim și ție această libertate! Îți dorim destul curaj și acceptare pentru a păși peste fricile care te țin de la așa o viață ☀️❤️

#uncagex, specialisti in depasirea fricilor și crearea schibarii 

Fa pasul spre descoperirea și reconstruirea sinelui! Apasă aici pentru o consultație gratuită 

Descoperă viața dincolo de frici și dezamăgire:

Schimbarea mult așteptată pe care o așteptai poate începe acum - ia o consultație gratuită să vezi dacă te putem ajuta!

👉Grupul de Facebook UncageX👈

Rezervează Consultația Gratuită