UncageX Blog

DE CE NU GĂSEȘTI OAMENII CU CARE REZONEZI - cum să-ți găsești ‘gașca’

Există momente în viață când te simți deja străin în înconjurarea veche - fiecare întâlnire este o suferință și pare o pierdere de timp. Dorești și speri că se va schimba dar devine și mai greu - o senzație de parcă ești într-o închisoare.
Dorești să faci o schimbare, lucrezi cu sine și te dezvolți dar lucrurile parcă nu se schimbă! De ce și cum să schimbi…

 

  1. Încerci prea mult să fii acceptat 

Joci un rol cu care te-ai obișnuit de demult - să fii ‘pe undă’, acceptat, primit și apreciat de cei cu care te înconjori la moment … pe când ‘urli’ din interior deja un timp îndelungat “Scăpați-mă!” …. sperând că ceva o să schimbe și într-o zi va fi totul mai bine. 

Ți-ai dorit i schimbare și ai început dezvoltarea personală cu speranța că lucrurile se vor schimba…. dar revenind la purtarea veche pentru a menține ‘unda’ cu cei cu care te înconjori - pentru a nu fi judecat și respins de ei. 

Este o suferință continuă și un drum spre o viață cu regret, în care mereu urăști unde ești, cu cine ești și ce faci zilnic. Cu cât mai mult înveți și te dezvolți, cu atât mai mult suferi, percepând distanța crescătoare de cei cu care te înconjori, prin fiecare carte, curs acumulat. 

Posibil chiar ai imigrat în altă țară pentru a face acea schimbare dar după un timp, iar te-ai regăsit în înconjurarea de la care ai fugit. 

 

  1. Grabă, așteptări și comparație

Ai decis totuși să faci pasul - ai început activitatea care ți-a aprins o scânteie în suflet. Inspirat de potențial ai început cu primele postări/acțiuni. 

Dar îndată te-ai întâlnit cu o realitate amară - te-ai așteptat să ai comentarii și Like-URI la postări, vânzări de produse etc … așa cum ai văzut la alții care fac ceva similar… Nu poți înțelege de ce ceea ce faci tu este mai bun dar rezultatele sunt mai proaste! Ai asociat această lipsă de atenție inițială cu o valoare scăzută a sinelui sau a ceea ce faci… ai asociat primele comentarii critice cu valoarea proastă a ceea ce ai început să oferi. 

După un scurt timp scânteia s-a stins sau durerea a devenit prea pare și te-ai oprit. Instagram-ul și Facebook-ul este plin de confirmările acestui fapt - pagini și grupuri create, apoi abandonate … exact precum talentele, speranțele și visele risipite a oamenilor plini de frici și dependenți de atenție și acceptare a majorității. 

 

  1. Îți este frică 

Îți este frică de judecata celor care te înconjoară, îți este frică să fii respins și rușinat pentru ceea ce faci și ceea cine ești din interior… îți este frică să rămâi singur. 

Majoritatea oamenilor au frică de critică și mai degrabă intră în ceva ce este deja acceptat, chiar dacă doare. 

Oamenii resping și critică ceea ce este nou și neînțeles, căci așa se țin și ei îndreptățiți acolo unde sunt, în suferința în care se află, ne-având curajul să pășească spre ceea ce ‘urlă’ în interior. 

Să începi și să continui este greu pentru că te lupți nu doar cu frica pe care o ai tu, dar și frica celor din jur…. care mai degrabă vor suferi împreună decât să privească pe cineva din cercul lor cum s-a schimbat și a străbătut, căci le amintește de frica lor, le amintește că este posibil și toate motivele pe care și le vorbesc sunt doar scuze. 

 

Oamenii o să exprime acea frică a lor către tine spunând cuvintele critice pe care și le spun zilnic sie pentru a nu călca în necunoscut. Căci:

  •  este greu să facă o schimbare, 
  •  este greu să treacă peste frică, 
  •  este greu să găsească pe altcineva să înlocuiască rolul pe care-l jucai pentru ei tu până acum,
  •  este greu să meargă în ritmul în care mergi tu, în direcția în care mergi tu

 

Chiar dacă primele tale acțiuni par să aibă succes (Like-uri, comentarii, vânzări…), acestea sunt doar salutări și încurajări pentru moment de la cei apropiați.

Acel succes inițial va scădea și vei crede că oamenii au obosit de tine, că nu te mai plac… că valoarea a ceea ce faci și cine ești degradează și dacă o menții așa vei rămâne în totalitate singur…. singur, cu acel nou lucru, acel nou tu, încă neclar, neînțeles deplin… soluția ‘evidentă’ va părea să fie ca să te întorci la ceea ce a fost, să nu pierzi ceea ce a fost, să nu o schimbi oe ceva care nu este deloc clar și nu este garantat. Da așa este, alegere apare evidentă și această alegere este susținută de majoritatea de când e lumea. 

 

Da ei o să obosească să te vadă și chiar posibil să depărteze de la tine. O să-ți fie frică că rămâi singur cu lucrul, încă nici pentri tine clar și deloc sigur, pe care ai pornit. 

Dar doar persistând, mesajul tău, pas cu pas, va ajunge la cei care te caută, va ajunge la cei căror ceea ce vorbești le este scăparea vieții și bucuria zilei. 

Doar persistând vei putea găsi pe cei care vor avea plăcerea să te audă și să te vadă zilnic, cât de des posibil. 

Doar persistând și trecând de acel prim val vei putea să te schimbi în interior, care va aduce adevărata schimbare de lungă durată în exterior. 

Oamenii tăi se vor adapta, se vor schimba și ei cu tine, vor pune un efort pentru a fi împreună, oameni noi vor apărea care sunt cointeresați în tine, toți ceilalți vor dispărea și vor fi parte din trecutul frumos care a dat naștere acestui prezent pe care-l savurezi din-plin.
Nu-ți fie frică. Chiar dacă le este frică și ei să se schimbe, în adâncul sufletului ei doresc schimbarea ta.
În filmul ‘Good Will Hunting’, un tânăr geniu matematician care spăla coridoarele universității a fost descoperit de profesor și oferit de acela oportunități pe care tânărul le respingea. El era atât de devotat prietenilor săi care îi erau alături mereu în cele mai grele și mai vesele momente.
Un moment definitiv în acest film este când tânărul geniu a fost confruntat de cel mai bun prieten al său care i-a zis: “Să știi că este amar pentru mine să privesc viitorul sur în fiece zi la această spurcată muncă murdară. Uitându-mă la tine cum respingi aceste oportunități despre care vorbești mă înfurie… căci știu că eu mai mult ca probabil nu am să am așa oportunități niciodată. Dar să știi că în fiece dimineață când venim să te luăm de acasă, sper… sper că nu vei ieși… că ne-ai lăsat… că peste un timp am să te văd la televizor și am să zic cu mândrie celor din jur “Eu am crescut cu el!”

Nu te lăsa mințit de primul val de atenție sau lipsă de atenție. Acesta este precum ai intra la o petrecere - dacă nu te primesc bine, spune mai mult despre standardul jos lor, decât valoarea scăzută a ta. Dacă te primesc bine, tot spune mai mult despre standardul ridicat al lor, decât valoarea înaltă a ta.

 

Persistând îți vei găsi/reînoi Gașca. 

Persistând îți vei stabili activitatea. 

Persistând vei ajunge la rezultat!

 

Învață să depășești frica! 

Dacă dorești să faci o schimbare la toate nivelele, să depășești fricile care te țin într-un loc deja de mulți ani, înconjurat cu oameni și activități care te macină din interior, te invit la experiența care te va schimba pentru totdeauna! Weekendul Transformational UncageX - Londra, Dublin, Paris 

 

UncageX - specialiști în depășirea fricii și crearea schimbării.

Pentru că frica a îngropat și continuă să îngroape prea multe talente și vise de care lumea are nevoie! 

 

ARTICOLE RELEVANTE

 

Cum să nu mai fii prizonierul minții tale / egoului 

De ce scopul atins nu a adus satisfacție?  Ce anume cauți și nu poți găsi.

CUM SĂ ȘTII CĂ AI FRICI? 

CEA MAI VALOROASĂ ABILITATE DUPĂ 30  O lecție profundă pe care am înțeles-o în profunzime doar în 2022

PATRU MOTIVE PENTRU CARE NU AI FOST IERTAT și CUM SĂ REPARI RELAȚIILE RĂNITE

De ce trebuie să te oprești să ajuți neîntrebat acum!  și cum sa faci altfel

ÎNVĂȚĂTURILE PENTRU O VIAȚĂ ÎMPLINITĂ DE LA GURDJIEFF

Rușinea - Constructivă sau Distructivă? 

Ce este BĂRBĂȚIA ȘI CURAJUL cu adevărat? 

Motivele pentru a rămâne în viață - pentru momentele adânci de depresie, anxietate sau gânduri suicidale.

Cearta și Discuțiile Argumentative în Relație 

Compasiune Falsa - Când compasiunea este o amăgeală de sine

Viața 2.0 - Ce am descoperit după 33

Confuzia de după 30 - Cele mai importante lecții conștientizate 

De ce te reîntorci la vechi după ce am făcut o schimbare importantă?

Egoul și Adevăratul Sine - Ghidul complet pentru descoperire

Auto-terapie, Autocunoaștere, Echilibrul Emoțional. Cum poți începe simplu acum

Anatomia Schimbării: 5 Pași peste  Peretele Fricii 

DE CE COMPASIUNEA ESTE FALSĂ. Cum să știi ce este adevărata compasiune

O Privire de Partea Cealaltă de 'Moarte'

Ce Trebuie Să Știi Despre Doliu

"Un Mesaj de la Viață" care o sa te trezească

Cum să nu fii respins când ofer ajutor în relația personală?

10 supărări care ne spun că încă suntem copii în interior

Scala emoțiilor Abraham-Hicks

Cum să știi dacă ai devenit emoțional matur

Cum să oprești drama interioară

Ce Este Egoismul Sănătos și cel Nesănătos

Fă un upgrade vieții tale:

Schimbarea mult așteptată pe care o așteptai poate începe acum!

👉Grupul de Facebook UncageX👈

Rezervează Consultația Gratuită