UncageX Blog

Pentru ce Bărbatului Femeie?

pentru ce bărbatului femeie

Acest mesaj va fi înțeles de mulți dar acceptat de puțini. Cu toții creștem să-l înțelegem mai bine, dar până la sfârșitul vieții îl acceptăm cu toții inevitabil.

Un înțelept a zis “La răscruce de drumuri care ne transformă, în viața fiecărui bărbat este o femeie.” 

Am reflectat asupra acestui gând și am descoperit că este adevărat pentru mine - începând cu nașterea și apoi cu toate transformările realității mele, catalizatorul schimbărilor era o femeie.

Din cele conștientizate și trăite, am perceput că fără a descoperi și a integra în sine partea feminină, un bărbat nu poate să se maturizeze emoțional, să descopere finețea și gingășia vieții sau să fie un tată. 

Cunosc nu din auzite ce înseamnă duritate bărbătească, să lupt și să țin spate, știu cum se sinte să fiu agresat și să fiu agresor. Mult timp am fost într-o ambianță masculină dură, competitivă și rigidă… chiar și am primit plăcere din senzația de putere, câștig, dreptate și duritate bărbătească. 

Aveam un scut care mă proteja de la sentimente - nu dădeam voie la nimic să iasă sau să intre în afară de forță și siguranță. 

Doar atunci când am pășit de partea cealaltă, spre vulnerabilitate și emoții am descoperit adevărata Forță și senzație de a fi în viață… mi-am dat seama cât de falsă îmi era plăcerea până în acel moment.

Diferența dintre ceea ce am descoperit și ceea ce am trăit până atunci poate fi asociată cu diferența dintre un suc de struguri dulce și un pahar de Jean Foillard din inima Beaujolais Franța (un vin de calitate) - până nu ești gata să-l primești, până nu ai atins maturitatea, nu poate să-ți placă chiar dacă l-ai gustat. Dar să atingi acea maturitate este să încorporezi acea parte, să descoperi valoarea acesteia. 

Cât de fraier nu ai fi, dacă copilul de 4 ani îți pune papucul la ureche ca să vorbești cu mama ‘la telefon’, tu ai să zici ‘Alo!’ și ai să vorbești precum ar fi unul real 😎. 

Senzația de încadrare în propria realitate a celor lucruri care nu par să aibă un sens logic, dar se simt în totalitate adevărate, incomparabil cu orice până atunci și de o plăcere divină. 

Ca bărbați putem să luptăm pentru dreptate și putere dar când acea luptă este cu partea noastră feminină, când este cu cei din familie - nu există câștig. Până la urmă dai totul pentru a te topi în căldura, grija și dragostea Ei. 

Am descoperit în lumea Internetului ceva ce aș dori să împart aici:

FEMEIA 

  • își schimbă numele
  • își lasă casa 
  • își lasă familia
  • se mută cu tine 
  • crează o casă cu tine 
  • devine gravidă, sarcina îi schimbă corpul
  • pune kilograme
  • cât pe ce să fugă din odaie în timpul nașterii din cauza durerii  
  • copiii pe care-i naște au numele tău

Până în ultima zi a sa, tot ce face ea este să țină în grija sa pe tine, copiii și casa, este un ghid economic, energetic și emoțional, are grijă ca să fii relaxat, menține relațiile de familie și face totul în beneficiul tău, pentru hobby-urile tale, bunăstarea ta internă și externă. 

Nu încerc să zic cine face mai mult aici și cine este mai important - doresc să comunic faptul că cineva care este prezent într-atât de mult, merită o atenție și mai specială - respect, dragoste și apreciere mai mare decât o dăm spre alte lucruri. 

Da, putem să nu observăm și să fim duși de griji care să ne facă să ne distragem de la valorile prime - de la cele mai importante lucruri… am făcut-o mult și sper să o fac mai puțin. 

Aș vrea ca acest mesaj să servească ca o amintire… să ne ajute să ne trezim mai des la ceea ce avem alături de noi - Femeia. 

Să fie un mesaj și Ei că știm, chiar dacă uneori ne pierdem în cuvinte și griji - ținem minte. 🙏❤️

Dacă aș pune într-o propoziție valoarea relației cu femeia pentru un bărbat ar fi în felul următor: Pentru un bărbat, descoperirea și integrarea femininului / relația cu Femeia este un portal spiritual al băiatului spre Bărbat, al bărbatului spre Tată, al tatălui spre casa lui (fizică, emoțională și spirituală)… este catalizatorul de tranziție spre o nouă realitate și un nou Eu.

Din cele înțelese de până acum, cred că nu am să mă greșesc dacă spun că Femeia este busola bărbatului pentru a naviga în spațiul cosmic / realitatea energetică și emoțională. Fără de Ea, fără să accepte Darul Ei, bărbatul nu poate să se cunoască pe sine, nu poate să iubească cu adevărat sau să fie în serviciu pentru alții. Fără de Ea el este dus pe calea minții schimbătoare, a impulsurilor și a manipulării exterioare spre prăpastie.
Comentează cu un + dacă rezonezi sau comentează cu opinia ta 🤝🙏

Într-un mod similar dar diferit bărbatul este pentru femeie. Dar aceasta în alt post.

Cercul Puterii Masculine din programul din Abonamentul UncageX Online este un spațiu sacru unde se întâlnesc BĂRBAȚII. Programul cuprinde practici și experiențe pentru descoperire a sinelui, echilibru psiho-emoțional și depășirea fricilor.

 

ALTE ARTICOLE RELEVANTE

TE SIMȚI TENSIONAT ÎN FAMILIE, DE SĂRBĂTORI? Ține minte următoarele

CE ESTE FAMILIA. O SITUAȚIE DE VIAȚĂ CARE EXPLICă TOTUL 

PATRU MOTIVE PENTRU CARE NU AI FOST IERTAT și CUM SĂ REPARI RELAȚIILE RĂNITE

De ce trebuie să te oprești să ajuți neîntrebat acum!  și cum sa faci altfel

Cearta și Discuțiile Argumentative în Relație 

De ce te reîntorci la vechi după ce am făcut o schimbare importantă?

Egoul și Adevăratul Sine - Ghidul complet pentru descoperire

Ce Trebuie Să Știi Despre Doliu

Sexul și Relațiile de Scurtă Durată

Poemul Feminității

Poemul Masculinității

Cum să nu fii respins când ofer ajutor în relația personală?

10 supărări care ne spun că încă suntem copii în interior

Cum să știi dacă ai devenit emoțional matur

Cum să oprești drama interioară

Ce Este Egoismul Sănătos și cel Nesănătos

Trei etape ale relației în care divorțul este o greșeală

Descoperă viața dincolo de frici și dezamăgire:

Schimbarea mult așteptată pe care o așteptai poate începe acum - ia o consultație gratuită să vezi dacă te putem ajuta!

👉Grupul de Facebook UncageX👈

Rezervează Consultația Gratuită