UncageX Blog

Soluția pentru suferință

În buddhism este o parabola despre doua săgeți. Zice ca când treci prin dificultăți în viață este precum ai fi străpuns de doua săgeți. 

Prima sageata este expérienta dureroasa, durerea, respingerea, pierderea, eșecul, dezamăgirea. Nimenea dintre noi nu scapă de la aceste momente dureroase inevitabile - suntem cu toții oameni și durerea este parte din viață.  

A doua Săgeata este una carea are puterea sa facă cea mai mare dauna. Aceasta este ceea ce-ți faci tu singur ție după ce ai fost străpuns de prima Săgeata. 

În parabula Buddhista a doua sageata este Dorina de a găsi motivul pentru prima Săgeata, contemplarea și sentimentele de victima, analiza de ce ai fost străpuns inițial, căutarea cuiva pe care sa dai vina. Poate fi totodata judecata și biciuiala de sine. 

Prima Săgeata este ceva ce nu putem schimba, doar sa gestionezi așa cum poți. Dar a doua Săgeata  este total sub controlul tău. 

Aceasta este ceea ce oamenii au în vedere când zic ca durerea este inevitabila dar suferință este opțională. 

 

Suferință este a doua Săgeata. Este straturile de judecata de sine care se pun deasupra unei experiențe deja dificile, dar tu poți evita a doua Săgeata Învățând și practicând compasiunea de sine în momentele dificile sau dureroase. 

 

Vei avea momente în care vei simți anxietatea, epuizare, de incapacitate sau inabilitate, cu toții le avem. Aceasta este prima Săgeata - este parte din viață. Decât sa faci acea experiență deja dificila și mai dificila strapungandu-te cu a doua Săgeata, ceea ce o faci adăugând straturi de judecata de sine, zicându-ti ca ceea ce se petrece este dovada ca ești un impostor care nu merita. Apoi sa lași ca acea istoria să-ți dicteze ceea ce crezi ca este posibil pentru tine. Ai opțiunea de a arunca a doua Săgeata. 

Când ești capabil sa fii prezent în acele emoții umane și să-ți oferi compasiunea pe care ai oferi unui prieten, tu vei trece prin acele dificultăți și vei continua mai departe cu curaj.  

 

DACĂ SUFERI, EȘTI ADORMIT

Spiritualitatea înseamnă să te trezești.

Vrei un semn că ești adormit? Iată-l: Suferi. Dacă suferi, ești adormit. Suferința este un semn că ești rupt de adevăr. Suferința ți se dă pentru ca să-ți deschizi ochii către adevăr, pentru a înțelege că există falsitate undeva, la fel cum durerea fizică îți este dată pentru ca să înțelegi că există boală sau afecțiune undeva.

Suferința arată că există falsitate undeva. Suferința apare atunci când intri în conflict cu realitatea. Atunci când iluziile tale intră în conflict cu realitatea, când minciunile tale intră în conflict cu adevărul, atunci apare suferința. În altă ordine de idei, fără iluzii, nu există suferință.

Atunci când ai spus, "Sunt de succes," ai fost în eroare - și ai fost aruncat în întuneric. Te-ai identificat cu succesul. La fel se întâmplă și atunci când ai spus, "Sunt un eșec," sau când ți-ai atribuit orice etichetă. Știi ce se va întâmpla cu tine dacă te identifici cu aceste lucruri. Te vei agăța de ele, vei fi îngrijorat că ar putea să se destrame, și aici apare suferința ta.

 

EXPERIENȚELE DUREROASE CONDUC LA CREȘTERE

Un alt adevăr: Experiențele plăcute fac viața minunată, dar ele însele nu duc la creștere. Ceea ce duce la creștere sunt experiențele dureroase. Suferința arată o zonă în care nu ai crescut încă, în care trebuie să crești, să te transformi și să te schimbi. Dacă știi cum să folosești această suferință, vei crește cu adevărat.

Pentru moment, să ne limităm la suferința psihologică, la toate acele emoții negative pe care le avem. De exemplu, dezamăgirea pe care o simți atunci când lucrurile nu merg cum vrei - uită-te la asta! Uită-te la ce spune despre tine, fără condamnare, altfel te vei prinde în auto-ură. Observă-o așa cum ai face-o în cazul unei alte persoane. Uită-te la dezamăgirea ta, la depresia pe care o simți atunci când ești criticat. Ce spune asta despre tine? Acea îngrijorare, acea anxietate, ce spun ele despre tine? Toate sentimentele negative sunt utile pentru conștientizare, înțelegere și creștere.

 

PARTEA LUMINOASA A SUFERINȚEI

Gândește-te la unele dintre evenimentele dureroase din viața ta. Câteva dintre ele te fac recunoscător astăzi? Pentru că, datorită lor, ai evoluat și ai crescut. Iată un adevăr simplu al vieții pe care majoritatea oamenilor nu îl descoperă niciodată: fiecare eveniment dureros conține în el un sămânță a creșterii și eliberării.

Evenimentele fericite fac viața minunată, dar ele nu conduc la autodescoperire și creștere și libertate. Acest privilegiu este rezervat lucrurilor, persoanelor și situațiilor care ne provoacă durere. În lumina acestui adevăr, întoarce-te la viața ta acum și privește unul sau altul dintre evenimentele pe care nu le recunoști cu recunoștință. Vezi dacă poți să descoperi potențialul de creștere pe care îl conțin, de care nu ai fost conștient și, prin urmare, nu ai reușit să te bucuri.

Acum gândește-te la un eveniment recent care ți-a cauzat durere, care ți-a stârnit sentimente negative. Cine sau ce a cauzat aceste sentimente a fost profesorul tău, pentru că ți-au dezvăluit atât de multe despre tine pe care, probabil, nu le știai. Și ți-au oferit o invitație și o provocare de a înțelege, de a te descoperi, și, prin urmare, de a crește, a trăi și a te elibera.

Încearcă acum. Identifică sentimentul negativ pe care acest eveniment l-a stârnit în tine. A fost anxietate sau nesiguranță? Gelozie sau furie sau vinovăție? Ce îți spune acea emoție despre tine, valorile tale, modul tău de percepție a lumii și vieții, și, mai presus de toate, programarea și condiționarea ta?

Dacă reușești să descoperi asta, vei renunța la unele iluzii de care te-ai agățat până acum. Pe măsură ce îți dai seama că aceasta a fost cauzată de programarea ta și nu de realitate, vei schimba o percepție distorsionată sau vei corecta o credință falsă sau vei învăța să te distanțezi de suferința ta. Vei descoperi brusc că ești plin de recunoștință pentru acele sentimente negative și pentru acea persoană sau eveniment care le-au cauzat.

Acum mergi mai departe.

Uită-te la tot ceea ce gândești, simți, spui și faci și nu îți place la tine. Emoțiile tale negative, defectele, handicapurile, erorile, atașamentele și nevrozele tale. Problemele tale, și, da, chiar și păcatele tale. Poți să le vezi pe fiecare dintre ele ca pe o parte necesară a dezvoltării tale, care oferă o promisiune de creștere și har pentru tine și pentru ceilalți, care nu ar fi existat niciodată în afara acestui lucru pe care nu îl plăceai atât de mult?

Și dacă ai cauzat durere și sentimente negative altora, nu ai fost, în acel moment, un profesor pentru ei, un instrument care le-a oferit o sămânță pentru autodescoperire și creștere? Poți să continui această observație până când vezi toate acestea ca pe o vină fericită, un păcat necesar care aduce atât de mult bine ție și lumii.

 

Pot să te asigur

Dacă am renunța cu adevărat la iluzii pentru ceea ce ne pot oferi sau pentru ceea ce ne pot lipsi de ele, am fi cu ochii pe noi. Consecințele de a nu face acest lucru sunt terifiante și inevitabile. Pierdem capacitatea de a iubi. Dacă dorești să iubești, trebuie să înveți să vezi din nou. Și dacă dorești să vezi, trebuie să înveți să renunți la drogul tău. E atât de simplu. Renunță la dependența ta.

Rupe tentaculele societății care te-au învăluit și sufocat ființa. Trebuie să le elimini. În exterior, totul va continua ca înainte, dar, deși vei continua să fii în lume, nu vei mai face parte din ea. În inima ta, vei fi în cele din urmă liber, chiar dacă complet singur. Dependenta de drogul tău va muri. Nu trebuie să mergi în deșert; ești chiar în mijlocul oamenilor; te bucuri de ei în mod deplin. Dar ei nu mai au puterea de a te face fericit sau nefericit. Asta înseamnă singurătate.

În această singurătate, dependența ta moare; capacitatea de a iubi se naște. Nu mai vezi ceilalți ca mijloace de a-ți satisface dependența. Poți să-ți imaginezi o viață în care refuzi să te bucuri sau să te distrezi cu un singur cuvânt de apreciere sau să îți așezi capul pe umărul cuiva pentru sprijin? Gândește-te la o viață în care nu depinzi emoțional de nimeni, astfel încât nimeni să nu aibă puterea de a te face fericit sau nefericit. Refuzi să ai nevoie de o anumită persoană sau să fii special pentru cineva sau să îl numești pe cineva al tău. Păsările cerului își au cuiburile, iar vulpile își au vizuinele, dar tu nu vei avea unde să-ți așezi capul în călătoria ta prin viață. Dacă ajungi vreodată în această stare, vei ști în cele din urmă ce înseamnă să vezi cu o viziune clară și nepătată de frică sau dorință. Fiecare cuvânt acolo este măsurat. Vei ști ce înseamnă să iubești. Dar pentru a ajunge în țara iubirii, trebuie să treci prin durerile morții, pentru a iubi persoanele înseamnă să mori nevoii de persoane și să fii cu adevărat singur.

Cum ai putea ajunge acolo? Printr-o conștientizare neîntreruptă, prin răbdarea infinită și compasiunea pe care le-ai avea pentru un dependent de droguri. Prin dezvoltarea unui gust pentru lucrurile bune din viață pentru a combate dorința după drogul tău. Ce lucruri bune? Dragostea pentru munca pe care o faci cu plăcere din dragoste pentru ea însăși; dragostea pentru râs și intimitatea cu oameni de la care nu te lepezi și de care nu depinzi emoțional, dar alături de care îți place compania. Va ajuta, de asemenea, dacă te implici în activități pe care le poți face cu întreaga ta ființă - activități pe care le iubești atât de mult încât în timp ce ești implicat în ele, succesul, recunoașterea și aprobarea nu înseamnă pur și simplu nimic pentru tine.

Te va ajuta, de asemenea, dacă te întorci la natură. Alungă mulțimea, urcă în munți și comuniunea în tăcere cu copaci și flori și animale și păsări, cu mare și nori și cer și stele. Am spus cât de mult exercițiu spiritual este să privești lucrurile, să fii conștient de lucrurile din jurul tău. Sper că cuvintele vor dispărea, conceptele vor dispărea, și vei vedea, vei face contact cu realitatea.

Fii răbdător. Nu aștepta să faci toate acestea în douăzeci și patru de ore. Unii oameni au noroc; par să vadă totul într-o clipită, și acest lucru face totă diferența pentru ei. Alții au nevoie de timp. Dar pe măsură ce trece timpul, în special dacă asculți cu o minte deschisă, lucrurile vor deveni mai clare de la sine.

Pot să te asigur de acest lucru: Începe, și vei vedea rapid rezultatele. Tulburările vor continua să vină, în funcție de profunzimea programării, dar îți promit asta: nu am cunoscut pe nimeni care să fi acordat timp pentru a fi conștient și care să nu fi observat o diferență în câteva săptămâni. Calitatea vieții tale se schimbă, deci nu mai trebuie să o iei pe credință. O vei vedea; ești diferit. Reacționezi diferit. De fapt, reacționezi mai puțin și acționezi mai mult. Ești mult mai energic, mult mai în viață. Vezi lucruri pe care nu le-ai văzut niciodată înainte. Pentru că ai descoperit ceea ce oamenii din toate părțile caută și găsesc rar, și anume izvorul de liniște și bucurie care se ascunde în fiecare inimă umană.

 

Credit - Anthony de Mello, Cassandra Dunn, UncageX

 

#uncagex specialiști în depășirea fricilor și crearea schimbării. Experiențe practice pentru descoperire și creștere a sinelui adevărat.

 

ARTICOLE RELEVANTE

Cum să eviți cearta în relație și să ajungi la numitor comun - UNELTELE COMUNICĂRII EFICIENTE

Cum să nu mai fii prizonierul minții tale / egoului 

Trei etape ale relației în care divorțul este o greșeală

Cum să investești în dezvoltarea personală efectiv ca să nu devii doar un consumator de cursuri 

De ce scopul atins nu a adus satisfacție?  Ce anume cauți și nu poți găsi.

CUM SĂ ȘTII CĂ AI FRICI? 

CE SĂ ZIC ATUNCI CÂND NU AM CE SPUNE In momentele emoționale 

TE SIMȚI TENSIONAT ÎN FAMILIE, DE SĂRBĂTORI? Ține minte următoarele

CE ESTE FAMILIA. O SITUAȚIE DE VIAȚĂ CARE EXPLICă TOTUL 

CEA MAI VALOROASĂ ABILITATE DUPĂ 30  O lecție profundă pe care am înțeles-o în profunzime doar în 2022

DE CE NU GĂSEȘTI OAMENII CU CARE REZONEZI - cum să-ți găsești ‘gașca’

PATRU MOTIVE PENTRU CARE NU AI FOST IERTAT și CUM SĂ REPARI RELAȚIILE RĂNITE

De ce trebuie să te oprești să ajuți neîntrebat acum!  și cum sa faci altfel

ÎNVĂȚĂTURILE PENTRU O VIAȚĂ ÎMPLINITĂ DE LA GURDJIEFF

Rușinea - Constructivă sau Distructivă? 

Ce este BĂRBĂȚIA ȘI CURAJUL cu adevărat? 

Motivele pentru a rămâne în viață - pentru momentele adânci de depresie, anxietate sau gânduri suicidale.

Cearta și Discuțiile Argumentative în Relație 

Compasiune Falsa - Când compasiunea este o amăgeală de sine

Viața 2.0 - Ce am descoperit după 33

Confuzia de după 30 - Cele mai importante lecții conștientizate 

De ce te reîntorci la vechi după ce am făcut o schimbare importantă?

Trei Practici Simple Pentru un Bărbat Conștient într-o Lume Modernă  

VEI FI UIMIT DE CEEA CE DUCI ÎN SINE. Adevărata bogăție 

Auto-terapie, Autocunoaștere, Echilibrul Emoțional. Cum poți începe simplu acum

Anatomia Schimbării: 5 Pași peste  Peretele Fricii 

DE CE COMPASIUNEA ESTE FALSĂ. Cum să știi ce este adevărata compasiune

Secretul transformării vieții prin respirație.

Egoul și Adevăratul Sine - Ghidul complet pentru descoperire

O Privire de Partea Cealaltă de 'Moarte'

Ce Trebuie Să Știi Despre Doliu

"Un Mesaj de la Viață" care o sa te trezească

Pentru ce Bărbatului Femeie? 

Poemul Feminității

Poemul Masculinității

Sexul și Relațiile de Scurtă Durată

Ghidul Complet al Rădăcinilor și Arborele Genealogic - De Ce Este Important Acum?

Cum să nu fii respins când ofer ajutor în relația personală?

10 supărări care ne spun că încă suntem copii în interior

Scala emoțiilor Abraham-Hicks

Cum să știi dacă ai devenit emoțional matur

Cum să oprești drama interioară

Ce Este Egoismul Sănătos și cel Nesănătos

Descoperă viața dincolo de frici și dezamăgire:

Schimbarea mult așteptată pe care o așteptai poate începe acum - ia o consultație gratuită să vezi dacă te putem ajuta!

👉Grupul de Facebook UncageX👈

Rezervează Consultația Gratuită